Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița: ”Încă o promisiune onorată!”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Locuitorii din Malu cu Flori și Pucheni vor fi principalii beneficiari ai unui proiect important de infrastructură rutieră. DJ 724 va fi modernizat pe segmentul care leagă cele două comune dâmbovițene, rezolvându-se, astfel, o serioasă problemă pentru locuitorii din zonă.

Corneliu Ștefan, președintele CJD, a anunțat că a semnat ordinul de începere a lucrărilor, ceea ce înseamnă că proiectul intră, practic, în linie dreaptă.

Astăzi am dat ordinul de începere a lucrarilor de reabilitare și modernizare a celor 6,7 km ai drumului județean DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni, un proiect așteptat de toți locuitorii de pe Valea Dâmboviței, precum și de cei care tranzitează zona.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 76.000.000 de lei, din care:

  • 41.000.000 de lei sunt bani accesați prin „Anghel Saligny” în urma unei cereri de finanțare depuse de Consiliul Județean Dâmbovița;
  • 35.000.000 de lei, sumă pe care o vom asigura din bugetul local.

Proiectul de reabilitare și modernizare prevede:

Turnarea a două straturi de asfalt;

Șanțuri pereate și rigole carosabile pe o lungime de 10 km;

34 de podețe tubulare și dalate;

3,5 km de parapete de protecție;

Amenajarea a 5 stații de autobuz;

Reabilitarea a 3 poduri.

Aceste lucrări erau mai mult decât necesare pentru siguranță și confort în trafic, 2012 fiind ultimul an în care au avut loc intervenții majore pe DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni.

Zona este deosebit de frumoasă și, prin modernizarea acestui drum, se poate dezvolta turismul rural și se creează oportunități pentru o mai bună dezvoltare economică a tuturor producătorilor locali.

#ConsiliulJudețeanDâmbovița (Corneliu Ștefan via Facebook)

Banner