Încă o unitate de învățământ din Târgoviște a intrat în reabilitare

in Administrație/Educație by
Banner

Au debutat lucrările de execuție care vizează renovarea energetică a Grădiniței nr. 11 din Priseaca.

Unitatea de învățământ amintită va face obiectul unui proiect în valoare de aproximativ 1.000.000 lei, prin care întreg imobilul va fi termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice etc.

Finanțarea a fost obținută de către Primăria Târgoviște în cadrul Planului național de redresare și reziliență, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, componenta 5 – Valul renovării, operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice..

În perioada imediat urmăoare, vor debuta lucrările de reabilitare care vizează Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” și Grădinița nr 2, contractele de execuție fiind deja semnate.

Totodată, Școlile Gimnaziale „Vasile Cârlova” și „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești”, Liceele „Voievodul Mircea”, „Constantin Brâncoveanu” și „I.H. Rădulescu”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, precum și grădinițele 1, 3 și 14 vor face obiectul unor ample investiții, care sunt în acest moment fie în stadiul de proiectare, fie la momentul obținerii autorizațiilor de construcție„, susține primarul Cristian Daniel Stan.

Banner