Lorin Petrescu, la (probabil) ultima conferință de presă ca președinte al Chindiei: „Le-am spus asociațiilor că nu vreau să mai continui”

in Sport by
Banner

Chindia Târgoviște se confruntă cu o situație delicată la finalul anului 2023, cu președintele Lorin Petrescu și vicepreședintele Nicu Croitoru anunțându-și retragerea într-un context tensionat.

Clasată pe locul 11 în Liga 2 după 15 etape, echipa se confruntă cu datorii de peste 1.2 milioane de euro, interdicție la transferuri și o serie de litigii care amenință să afecteze performanța sportivă.

Președintele Lorin Petrescu a declarat în, cadrul unei conferințe de presă, la care au participat vicepreședintele Nicolae Croitoru și avocatul Alexandru Voichiță, că a informat asociații cu privire la intenția sa de a se retrage din această funcție, explicând că așteaptă să fie găsit un înlocuitor pentru a evita blocarea activității clubului. Vicepreședintele Nicu Croitoru a anunțat și el că va părăsi echipa, afirmând că este corect să plece împreună cu președintele.

Domnul Corneliu Ștefan știe intenția mea de a părăsi acest club. De o lună i-am transmis acest lucru și aștept un înlocuitor. Din punctul meu de vedere, eu nu pot să aduc un plus mai mare clubului. Poate va veni cineva cu o mai multă experiență. Poate va veni cineva cu relații, pentru că am văzut că s-a scris despre mine că n-am fost în stare să aduc sponsori la club. Mai mult de atât însă nu am putut face” , a transmis Lorin Petrescu.

După ce a retrogradat din SuperLiga României, Chindia Târgoviște se confruntă cu o serie de probleme financiare. Cu transferurile blocate și interdicție de legitimare, clubul trebuie să rezolve urgent datorii către jucători, printre care Esteban Orozco și Rassambek Akhmatov, pentru a evita depunctarea și pentru a-și recăpăta libertatea de a face transferuri.

Conducerea executivă a Chindiei a prezentat detalii despre situația financiară a clubului, dezvăluind că au fost preluate datorii de 9 milioane de lei la momentul instalării în funcție. Sprijinul asociaților, precum Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște, a fost esențial pentru supraviețuirea clubului, dar apar noi provocări cu riscul falimentului și pierderea susținerii din partea unor sponsori.

Cu toate acestea, Petrescu și Croitoru au subliniat că vor rămâne în funcții până când asociații vor găsi noi soluții de conducere. Întrebarea crucială este cine va avea curajul să preia Chindia în această situație dificilă, cu datorii însemnate și riscuri sportive iminente?

Banner