La Târgoviște a avut loc Concertul Tradițional de Colinde al școlilor de teologie din Eparhie

in Actualitate by
Banner

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Clubul Studenţilor din Târgovişte, s-a desfășurat joi, 13 decembrie 2023, Concertul Tradițional de Colinde al școlilor de teologie din Eparhie.

Evenimentul a fost susținut de Grupul Psaltic „Macarie Ieromonahul” (dirijat de Pr. prof. drd. Ștefan Nuică) și Corul ”Excelsior” (dirijat de Prof. dr. Florinel Cazan), ambele ale Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gurã de Aur”, precum şi de Corul Facultății de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universitãţii “Valahia” din Târgovişte, dirijat de Lect. univ. dr. Mihail Vlădăreanu.

Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute a ținut o meditație în care a subliniat sensul duhovnicesc al colindelor și importanța lor pentru viața credincioșilor în contemporaneitate.

La eveniment au luat parte: Părintele Vicar eparhial, Părintele Secretar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial, oficialități locale și județene, conducerea Universității “Valahia”, conducerile celor două școli teologice, studenţi şi elevi, alături de părinții lor, monahii de la mânăstirile din Eparhie, precum și credincioși din oraș.

Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat, în cuvântul său de învățătură, mesajul fundamental al colindelor, adevărate nestemate ale culturii și spiritualității românești ce vin din străfundurile istoriei odată cu plămădirea poporului român  și  care ne transmit modul autentic în care trebuie să trăim credința. Ele au în centrul lor Nașterea Fiului lui Dumnezeu Întrupat, evenimentul unic din istoria umanității, care prin intermediul învățăturii Evangheliei lui Hristos, a generat civilizația creștină pe mapamond.

Adevărurile de credință atât de frumos, minunat, simplu și profund exprimate prin colinde trezesc dorul după lumina cerească a Fiului lui Dumnezeu, dimpreună cu principiile de frumusețe  și înțelepciune, de un sublim de neîntrecut.

Sursa: Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Banner