Chindia, egalată pe final cu Chiajna și ratează șansa de a termina anul în play-off-ul Ligii 2!

in Actualitate by
Banner

Târgoviștenii au pierdut două puncte imense în confruntarea cu una dintre contracandidatele principale în cursa pentru play-off!

 Pe Stadionul „Eugen Popescu” , cu o asistență din nou redusă – aproximativ 2000 de spectatori – Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna  au încheiat etapa a 15-a din Liga 2, fiind și ultima partidă din eșalonul secund în 2023. Cele două formații au terminat la egalitate, scor 1-1, ambele reușite fiind semnate în repriza secundă.

Chindia a deschis scorul în urma unui șut trimis de Robert Moldoveanu, dar fundașul Florin Dumbravă, în încercarea de a respinge, a trimis mingea în propria poartă(49). Pentru ilfoveni a marcat Andrei Bălan, care a deviat în poarta internaționalului Republicii Moldova, Railean (89).  Gazdele au avut și penalty la 1-0, dar Robert Moldoveanu și-a pierdut inspirația în momentul execuției.

Prima repriză i-a aparținut Concordiei, cel puțin la capitolul ocazii, trecând de mai multe ori pe lângă deschiderea scorului. Prima șansă importantă a venit în minutul 14, când Gabriel Torje a centrat dintr-o lovitură liberă, iar Codrea a recentrat cu capul în fața careului mic, dar Ghimfuș a trimis balonul dintr-o poziție ideală mult peste poartă. O altă ocazie importantă a ilfovenilor a venit opt minute mai târziu, când Torje a executat o lovitură liberă puternic cu exteriorul din dreapta careului, iar mingea a fost deviată ușor de Railean și a trecut pe lângă poartă, apropiindu-se de colțul lung. Dâmbovițeanul Laurențiu Corbu, fost fundaș dreapta al Chindiei, a completat și el lista de ratări, în urma unei pătrunderi ale sale pe partea dreaptă, (min28), dar mingea trimisă de acesta s-a dus peste poartă.

Tensiunea jocului a crescut și mai mult în minutul 41, când croatul Zivkovic a căzut în careu, fiind tras clar  de tricou de Codrea, dar centralul Sorin Vădan s-a făcut că nu vede și a lăsat jocul să continue.

În repriza a doua, fără să fie efectuată vreo schimbare în primul 11 de italianul Diego Longo, Chindia revine mult mai motivată de la cabine, dovada o face și golul din minutul 48, după o cursă rapidă a lui Romeo pe flancul stâng, Moldoveanu a expediat mingea în careu pentru Zikvovic, care nu a reușit să controleze bine balonul, dar șansa a făcut ca Daniel Dumbravă să trimită mingea în propria plasă, dezghețând și tabela de marcaj de pe stadionul din Târgoviște.  În minutul 70, Fedele a executat o lovitură liberă de la 25 de metri central, iar mingea a lovit zidul și l-a lovit în cotul stâng pe Rareș Lazăr. Jucătorii Concordiei au protestat, dar arbitrul a acordat  penalty-ul, întrucât Lazăr a avut brațul ridicat, primind și un cartonaș galben în urma acțiunii. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Robert Moldoveanu, (min 71), dar fără succes. Portarul Oncescu a sărit în dreapta sa și a respins mingea în lateral. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 89, Pop a pătruns în careu pe partea stângă, neavând nicio opoziție, a centrat în fața porții, iar Adrian Bălan, poziționat în fața lui Cornel Dinu, a reușit să reia dintr-o distanță de 3-4 metri și să înscrie, aducând scorul la 1-1.

Chindia termină anul pe locul 11, cu 21 de puncte. Italianul Diego Longo putea începe mandatul cu două victorii la Târgoviște, dar obține doar patru puncte în primele două meciuri. Urmează confruntarea de joi, cu FC Hermannstadt Sibiu, ultimul meci din grupele Cupei României, competiție din care Chindia este deja eliminată, indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra în acest joc, care va avea loc pe arena „Eugen Popescu” , din Târgoviște, la ora 17:00, ultimul meci din 2023.

Banner