Salvatorii montani dâmbovițeni participă la Conferința Națională Salvamont 2023

in Actualitate/Administrație by
Banner

Stațiunea Durău (jud. Neamț) găzduiește în aceste zile Conferința Națională Salvamont, eveniment important pentru comunitatea salvatorilor montani și, desigur, pentru beneficiarii direcți ai activității salvamontiștilor: turiștii!

Serviciul Salvamont-Salvasepo Dâmbovița este reprezentat la Conferința de la Durău de o delegație condusă de șeful Serviciului, Ștefan Deaconescu.

Potrivit organizatorilor, în cele trei zile de lucrări ale Conferinței naționale Salvamont vor fi abordate teme care vizează, în principal, aspecte ce vizează pregătirea profesională, dar și organizatorice:

– Procesul de formare, evaluare si atestare profesională pentru ocupația salvator montan, programa școlară, etape locale și naționale de formare, evaluare si atestare etc.

– Norme și proceduri tehnice și organizatorice în activitatea de salvare montană, salvări speciale și din alte locuri greu accesibile.

– Propuneri si aprobare de noi echipamente de salvare si echipamente de prim ajutor medical incluse in dotarea echipelor Salvamont

– Procesul de acreditare al structurilor Salvamont și ale centrelor de formare profesională.

– Stabilirea programului de activități de formare profesională pentru anul 2023.

– Prezentarea Aplicațiilor ”Coordonare Intervenții” și ”Alarmare Salvamont” .

– Prezentare soluției de preluare a apelurilor de urgență asigurată de Vodafone.

– Prezentarea proiectului SARUAV și a stadiului de realizare a celei mai mari rețele de centre locale de analiza date din Europa.

– Prezentarea proiectului Hervis, ediția 2023.

– Prezentarea proiectului Vodafone, ediția 2023.

– Prezentarea de noi echipamente și tehnologii în salvarea montană.

– Concluzii in urma participării la congresul Comitetului Internațional de Salvare-Montană CISA IKAR – Toblach, Italia și Congresul Federației Internaționale a Salvatorilor pe pârtiile de schi FIPS, Passo Tonale – Italia.

– Stabilirea comitetului de organizare a întrunirii profesionale International Mountain Rescue Race Romania 2024.

– Stabilirea componentei delegației Salvamont România la acțiunile internaționale a le anului 2024 , congresul Comitetului Internațional de Salvare-Montană CISA IKAR – Grecia, Congresul Federației Internaționale a Salvatorilor pe pârtiile de schi FIPS, Riksgransen-Suedia, Congresul International al Salvatorilor cu Drone – IEDO, Paris -Franța.

Dezbaterile din cadrul Conferinței se vor materializa în proceduri și norme tehnice de intervenție și dotare, ce vor fi aprobate, însușite și puse în practică de către structurile Salvamont.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.