Trei ani de mandat pentru echipa din fruntea CJD

in Actualitate/Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a susținut o conferință de presă, transmisă live de Bazar TV, în care a prezenta realizările și proiectele desfășurate în cei trei ani de mandat. La acest eveniment, alături de președintele CJD au fost și vicepreședinții Luciana Cristea, Antonel Jîjîie și secretarul general al județului, Dan Popa.

Al treilea an la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a reprezentat momentul în care s-au finalizat și au început să dea roade proiectele promise de echipa aleasă în 2020. În total, proiectele desfășurate în acești trei ani au o valoare de peste 1,7 miliarde de euro.

Printre realizări se numără:

„Modernizarea a 62 de kilometri de drumuri județene cu ajutorul fondurilor europene.

Reabilitarea și modernizarea a 230 de kilometri de drumuri județene.

Pregătirea pentru finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) a proiectelor de modernizare a 82 de kilometri de drumuri județene.

Avansarea la etapele de avizare a proiectelor pentru construirea a 44 de kilometri de drumuri de centură.

Modernizarea a 124 de kilometri de drumuri naționale, inclusiv extinderea la 4 benzi a DN7 Bâldana-Titu și semnarea contractelor de proiectare și execuție pentru Bâldana-Târgoviște și Târgoviște-Sinaia.

Investiții în cinci proiecte majore ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, inclusiv finalizarea lucrărilor la Ambulatoriul de Specialitate și Secția de Cardiologie, precum și achiziționarea unui aparat angiograf.

Semnarea contractului de finanțare pentru dotarea a 61 de unități de învățământ din 54 de localități din Dâmbovița.

Achiziția a 31 de microbuze electrice pentru transportul elevilor navetiști prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Lucrările în desfășurare la complexul sportiv „Dâmbovița Arena.”

Semnarea contractului de finanțare pentru realizarea „Instalației de Tratare a Deșeurilor Colectate Separat și a unui Centru de Aport Voluntar.”

Lucrări în desfășurare la „Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată.”

Președintele Corneliu Ștefan a subliniat că toate aceste proiecte au fost inițiate pentru binele tuturor comunităților locale din județul Dâmbovița, fără a se ține cont de culoarea politică a celor care conduc administrațiile publice locale.

Pe de-o parte avem aceste investiții importante pentru județul Dâmbovița, dar în afară de aceste investiții ale Consiliului Județean Dâmbovița avem lucrări în parteneriat cu toate unitățile administrativ teritoriale din județul nostru. Noi, așa cum am promis în 2020 tuturor dâmbovițenilor, nu am împărțit județul în galbeni și roșii, nu am împărțit dâmbovițenii pe culoarea politică a primarului, ci am dezvoltat fiecare comunitate locală și am susținut fiecare proiect de dezvoltare a fiecărei localități.

Acestea sunt cele mai importante proiecte pe care le avem în județul Dâmbovița, proiectele pe care le-am inițiat în acești trei ani de mandat, împreună cu toți colegii mei, au fost pentru toate unitățile administrativ teritoriale.

În 2020, împreună cu colegii mei, mi-am asumat proiecte mari pentru Dâmbovița. De asemenea, și până în 2020 au fost proiecte pe care le-am dezvoltat în județ, dar în acel an am vrut să schimb puțin paradigma și să ne asumăm proiecte importante, proiecte care vor schimba cu adevărat fața județului. Așa cum am spus, centurile ocolitoare, deblocarea drumurilor naționale, proiecte privind rețele de apă și canalizare, proiecte pentru sănătate, pentru educație, acestea sunt cele mai importante investiții pentru noi. În 2020, cea mai mare provocare a fost aceea de a-mi asuma toate aceste proiecte, esențiale pentru județ, în fața dâmbovițenilor. Pot spune că, după trei ani, aceste proiecte nu au rămas doar pe hârtie, ele sunt în diverse stadii de implementare. Cred că cea mai mare provocare pe care am avut-o noi, echipa Consiliului Județean Dâmbovița, a fost aceea de a debloca proiectele importante pentru județ și de a iniția alte noi, esențiale pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale.

Cel mai important lucru al ultimilor 3 ani, pe lângă investiții, cifre și proiecte, este faptul că județul Dâmbovița are un traseu al dezvoltării bine definit, pe care, pas cu pas, îl parcurgem împreună.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul dâmbovițenilor! VĂ MULȚUMIM!”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Banner