Decapitările de la Compania de Apă continuă. Managerului proiectului de 450 de milioane de euro, derulat prin POIM, nu i s-a prelungit contractul de mandat (surse)

in Actualitate/Administrație by
Banner

Situație complicată la Compania de Apă Târgoviște-Dambovița SA (CATD). După ce la mijlocul lui septembrie lui Adrian Dumitru nu i s-a prelungit contractul de mandat la conducerea CATD, un alt manager al companiei este înlăturat.

Este vorba despre Sergiu Neculaescu, manager al investiției „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița”, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Proiectul, în valoare de 450 de milione de euro, a fost semnat la 1 octombrie 2021 și reprezintă cea mai mare investiție postrevoluționară din județ.

Este cel puțin curioasă schimbarea lui Neculaescu, recunoscut ca un profesionist în domeniu, ținând cont de faptul că acesta a condus proiectul de la semnare până în prezent și că urmează o perioadă destul de complicată, de tranziție între POIM și Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD), care va asigura finanțarea investiției după anul 2024.

Schimbarea la foc automat a managerilor de la CATD arată mai degrabă ca o nouă orientare a municipalității târgoviștene, acționar majoritar al societății, spre persoane apropiate acesteia, decât ca o strategie eficientă de resurse umane care să țină cont de interesul companiei și de așteptările comunității. Vom vedea dacă această primenire a managementului CATD va avea și rezultate.

Banner