Conducerea CJD, vizită pe șantierul viitorului complex sportiv „Dâmbovița Arena”

in Actualitate by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul „Dâmbovița Arena”, cel mai important proiect de infrastructură dedicată sporturilor, din județul nostru. După ce a verificat stadiul lucrărilor, președintele CJD a susținut și o conferință de presă ad-hoc, transmisă live de Bazar TV.

Corneliu Ștefan a fost însoțit de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, prefectul județului, Claudia Gilia și parlamentarii de Dâmbovița, Ionuț Vulpescu, Marian Țachianu și Radu Popa.

Investiția promite nu doar să transforme radical peisajul infrastructurii dedecată evenimentelor sportive, ci și să ofere o locație pentru evenimente non-sportive de anvergură.

„Dâmbovița Arena” este proiectată să găzduiască mai multe de evenimente, de la partide de fotbal, competiții de rugby și atletism, până la concerte și alte manifestări artistice. Complexul sportiv impresionant va oferi 12.402 locuri pentru spectatori, ceea ce îl face potrivit pentru competiții de amploare și evenimente culturale de calibru.

Printre facilitățile pe care „Dâmbovița Arena” le va oferi se numără:

Un teren de antrenament separat de suprafața de joc.

O pistă de atletism, deschizând posibilitatea pentru competiții atletice de nivel înalt.

Peste 500 de locuri de parcare, inclusiv locuri dedicate persoanelor cu dizabilități și motocicletelor.

Oferirea a peste 100 de locuri pentru biciclete, promovând transportul eco-friendly.

Două locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor sportive.

Spații pentru alimentație și comerț, pentru a satisface necesitățile spectatorilor.

Săli de încălzire și recuperare pentru sportivi.

Vestiare pentru jucători și arbitri, asigurând condiții optime de pregătire.

Un spațiu dedicat controlului antidoping, pentru a menține sportul curat.

Peste 165 de locuri pentru mass-media, presă și comentatori, facilitând acoperirea mediatică a evenimentelor sportive.

75 de locuri special adaptate pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, asigurând accesul inclusiv pentru această categorie de spectatori.

Cu o valoare de aproximativ 271.000.000 de lei, investiția este susținută de Compania Națională de Investiții și fonduri obținute de la Guvernul României, cu o contribuție semnificativă de 25.000.000 de lei din partea Consiliului Județean Dâmbovița, care a oferit și terenul pe care se construiește „Dâmbovița Arena”. Această inițiativă va aduce județul în circuitul sportiv național și european, oferind oportunități de dezvoltare și investiții în domeniul sportului și evenimentelor conexe.

Corneliu Ștefan, președintele CJD

Au început lucrările la cel mai mare complex sportiv din istoria județului Dâmbovița, și ca valoare, dar și ca lucrări, un complex sportiv nu doar pentru județul Dâmbovița, ci un complex sportiv național. Aici, prin Compania Națională de Investiții, prin Ministerul Dezvoltării, prin Guvernul României, vom construi, în colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița, cel mai mare complex sportiv din județ. Va fi un stadion cu 12.402 locuri, cu pistă de atletism, încă un stadion pentru antrenamente, tot cu pistă de atletism. Vom cea peste 500 de locuri de parcare și vom crea și un parc pentru cei care vor veni în zona acestui complex sportiv. Valoarea totală este de peste 271 milioane lei, Consiliul Județean Dâmbovița contribuind cu 25 milioane de lei, cofinanțare la acest proiect, și bineînțeles, am pus la dispoziția Companiei Naționale de Investiții terenul aferent acestei investiții și vom asigura și toate utilitățile necesare acestui complex sportiv.

Le mulțumesc constructorilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă la începutul lucrărilor și sunt convins că vor lucra în același ritm în continuare. Va fi cel mai modern complex sportiv din România.

Am preluat și Sala Sporturilor din Târgoviște și în maxim 30 de zile vom prelua studiul de fezabilitate din partea proiectantului și îl vom depune la Guvernul României, la Compania Națională de Investiții, pentru a intra pe bugetul anului viitor și a fi reabilitată această sală polivalentă.

De asemenea, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, până astăzi, avem în cele 89 de localități din județ peste 45 de baze sportive construite în asociere între Consiliului Județean Dâmbovița și unitățile administrativ teritoriale din județul nostru.

După cum vedeți, investim foarte mult în sport, investim în toate bazele sportive, dar această arenă este cea mai mare investiție a noastră.”

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, continuă să se dezvolte… Este o investiție importantă pentru sportul târgoviștean, pentru sportul dâmbovițean, pentru sportul românesc până la urmă , pentru că va fi un complex sportiv foarte frumos, foarte util, Dacă ar fi să ne raportăm la ultimele investiții din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița, veți observa că având la acest moment un stadion deja construit, acest complex sportiv care, iată, este în construcție la acest moment, Sala Polivalentă care urmează să facă obiectul unui proiect de reabilitare și modernizare, Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, investiție pe fonduri europene a Primăriei Municipiului Târgoviște, practic puține orașe chiar mai mari decât municipiul Târgoviște se pot lăuda cu asemenea infrastructură sportivă, infrastructură sportivă care probabil se va finaliza în următorii 2 ani și, repet, vom avea una dintre cele mai moderne, cele mai importante infrastructuri sportive din România… Sunt convins că vom atrage aici și foarte multe evenimente sportive benefice pentru municipiul Târgoviște și pentru județul Dâmbovița . Vreau să-l felicit pe domnul președinte al Consiliului Județean pentru această investiție importantă. De altfel, aceasta este cea mai nouă zonă a municipiului Târgoviște, în ultimii 5 ani s-a construit Bulevardul Regele Ferdinand, avem sediul RAR, blocurile ANL realizate atât de Primăria Târgoviște, cât și de Consiliul Județean Dâmbovița, avem parcul și, iată, acum se construiește acest stadion, o fostă unitate militară care se transformă într-o zonă urbană foarte ofertantă atât pe zona sportivă, cât și pe zona de servicii.

Ionuț Vulpescu, parlamentar PSD Dâmbovița:

Ieri s-a întâmplat un eveniment trist pentru presa sportivă din România, pentru presa noastră în general, ultima ediție tipărită a cotidianului Gazeta Sporturilor. Îmi exprim solidaritatea cu cei care în timp au construit unul din cele mai importante ziare de sport, care a consemnat fenomenul sportiv românesc. La anul s-ar fi împlinit 100 de ani.

În 18 mai 1906, unul din cei mai talentați gazetari sportivi, scriitorul Ion Cupen vorbea despre Târgoviște și o numea Cetatea Fotbalului, era momentul când Chindia, la vremea respectivă Universitatea Târgoviște, așa se chema pentru că era susținută și de la Universitate, promova, după un 3-0 cu Dacia Unirea Brăila, în Prima Ligă. Lua naștere cea ce s-a numit Micul Ajax, fenomenul Ajax. Ajax era la vremea respectivă, în 1995, deținătoarea Cupei Campionilor europeni, învinsele pe Milan în finală, arbitru Ion Crăciunescu.

De ce Micul Ajax? Pentru că erau jucători, cei mai mulți, crescuți în Târgoviște și în județul Dâmbovița. De la Nucet de pildă, de unde era Liceul Sportiv, erau mulți dintre ei… Pentru că era ofensiv, pentru că aveau mingea și pentru că în fiecare săptămână oamenii mergeau la stadion. O să ne întrebați de ce încă un stadion, de ce e important? Auzi discuțiile astea în spațiul public și e firesc să fie… Pentru că stadion înseamnă solidaritate, pentru că România, între bolile cronice pe care le traversează, cea mai gravă este sedentarismul. Spunea și domnul primar, și domnul președinte, pentru că suntem aproape de București, eu sunt convins că aici vor fi și meciuri ale echipelor naționale, în diverse forme, de la tineret, la seniori, la grupe de juniori, deci va fi un fenomen și o anumită dinamică dincolo de inaugurarea unui complex sportiv. Mă bucur că antreprenorul care a câștigat licitația publică a construit Arena Cluj, a Universității Cluj, și arena unde joacă Universitatea Craiova, două cluburi mari care au retrogradat… Și Manchester United a retrogradat, și Napoli a retrogradat, și Juventus a retrogradat… Uneori, ca să te cureți de ceea ce s-a întâmplat rău, ai nevoie de asta, d-aia există și putere și opoziție… Nu e nicio rușine să fi în Liga a II-a, uneori în Divizia B, important este ca atunci când te întorci să faci performanță. Și cred că Târgoviștea are niște baze extraordinare de performanțe… Dacă ne gândim numai la Cornel Dinu, de 75 de or jucător pentru echipa națională, căpitanul echipei naționale între 1970- 1978, de 3 ori cel mai bun jucător al țării, 1970-1972-1974. Un alt jucător care a fost cel mai bun în 1978 a fost portarul Narcis Coman, portar al echipei naționale, care a jucat la Târgoviște. Marele Nicolae Dobrin și-a încheiat cariera aici, la noi, la Târgoviște, cel mai mare jucător al anilor 1970. Astea sunt premisele de performanță și cred că, dacă am început cu Gazeta Sporturilor, cu Micul Ajax, să ne amintim de cei care au promovat atunci, ca obligație pentru cei care astăzi, în 2023, au obligația să promoveze pentru a valorifica aceste arene extraordinare și aceste investiții în viitor, în sănătate, pe care le fac autoritățile județene. În poartă era Igescu, fundaș dreapta Laurențiu Reghecampf, în stânga era Mielușică, fundași centrali Țărmure și Gâlmencea. La mijloc era Bogdan Liță, era Bălașa, Becheanu, Bârdeș. În față, Bogoi și cu Toboșaru. Din păcate, doi dintre ei, Igescu și cu Liță, și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier, așa cum s-a întâmplat și cu un mijlocaș extrem de talentat, cu Cezar Dinu.

Investiția în sport este o investiție în viitor, este o investiție în mecanisme de solidaritate de care avem nevoie în aceste timpuri. Eu felicit din tot sufletul, ca vechi microbist și scriitor de sport o viață întreagă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, primarul municipiului Târgoviște, că investesc în județ, în sport, așa cum se întâmplă și în cultură. Dacă Turnul Chindiei a fost îndreptat și reabilitat, deocamdată echipa seamănă un pic cu Turnul din Pisa, dar eu cred că împreună putem să-l îndreptăm și să avem performanță. Este o sete extraordinară de performanță… Asta înseamnă stadion, asta înseamnă sport, PERFORMANȚĂ.”

Sursa foto: Facebook, Corneliu Ștefan

Banner