De luna viitoare, toate cele trei autogări construite de Primăria Târgoviște vor fi funcționale

in Administrație by
Banner

Primăria Târgoviște a anunțat că cele trei autogări publice, construite cu finanțare europeană, vor deveni operaționale din luna noiembrie 2023. Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că Autogara de pe Calea Ialomiței se află foarte aproape de inaugurare, fiind deja în faza de recepție.

Un aspect notabil în această veste este faptul că, de la  Revoluția din 1989 și până în prezent, municipiul Târgoviște nu a avut nicio autogară publică de o asemenea anvergură.

Cea mai mare dintre cele trei autogări este cea de pe Calea Ialomiței. Această locație include un depou pentru 40 de autobuze, o sală de așteptare, un info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră specială pentru mame și copii, un sistem de ticketing și ample facilități de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

Celelalte două autogări sunt situate pe bulevardul Unirii și pe Șoseaua Găești, extinzând astfel rețeaua de transport public din municipiu. Finanțarea acestor proiecte a fost asigurată din fonduri europene. Toate cele trei autogări sunt programate să devină operaționale în următoarea lună, reprezentând un  pas înainte pentru sistemul de transport în comun din Târgoviște.

Banner