Vasile Miriuță, analiză înainte de meciul cu Reșița

in Sport by
Banner

Înaintea confruntării cu CSM Reșița din etapa a 11-a a Ligii 2, antrenorul Chindiei, Vasile Miriuță, a făcut o analiză a situației echipei sale în cadrul unei conferințe de presă. La aceasta au mai participat președintele clubului, Lorin Petrescu  și atacantul grupării dâmbovițene, Robert Moldoveanu.

Chindia nu a convins în primele 10 etape ale campionatului. Roș-albaștrii au acumulat 13 puncte și se situează pe un surprinzător loc 11 în clasament, cu doar trei victorii obținute, patru rezultate de egalitate și trei înfrângeri. Totuși, Chindia este doar la trei lungimi în spatele locului 6, ultima poziție care asigură prezența în play-off-ul competiției, ocupată în prezent de CS Mioveni.

Miriuță a descris meciul cu CSM Reșița drept unul foarte dificil, similar celor anterioare. A menționat faptul că echipa sa nu a reușit să obțină puncte în meciul anterior, disputat la Hunedoara, în ciuda faptului că au controlat prima repriză. Inconstanța în joc a fost punctată ca problema majoră, iar antrenorul a subliniat că au primit goluri din greșeli individuale care trebuie corectate cât mai repede.

Miriuță a recunoscut că este preocupat de inconstanța din joc și a transmis că este o problemă ce trebuie rezolvată cât mai repede. De asemenea, a făcut referire la evenimentele recente din cadrul clubului care au putut afecta performanța echipei, făcând aluzie și la informațiile apărute în ultimul timp în spațiul public, și care ar fi afectat jucătorii.

Ne așteaptă un meci foarte greu cu CSM Reșița, așa cum au fost toate. Din păcate, nu am reușit să aducem punct sau puncte de la Hunedoara, așa cum ne-am și propus. Am pierdut în ultimul minut de joc, după ce am controlat prima repriză. Inconstanța din timpul jocului este problema noastră cea mai mare, lucru pe care l-am mai spus și în alte conferințe. E clar, repriza a doua a fost mai bună pentru ei. Am luat gol din greșeli individuale pe care trebuie să le remediem. Nu-mi explic de ce avem această inconstanță în joc, dar trebuie rezolvată cât mai repede. Cu Buzăul am luat gol în ultimele minute, cu Slobozia am luat gol tot dintr-o greșeală individuală, acum la Hunedoara la fel. Probabil și ultimele evenimente din cadrul clubului au afectat evoluția echipei. Țin să felicit conducerea pentru că au recuperat punctele.”

Prezent la această conferință de presă, Lorin Petrescu a vorbit despre litigiul jucătorului Costel Avram,  care a îmbrăcat tricoul Chindiei sezonul trecut, când clubul evolua în SuperLiga României. Fotbalistul și-a depus memoriul și a trecut de Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL). Acum, Chindia trebuie să plătească restanțele salariale către fostul jucător până pe 6 decembrie 2023 și să facă dovada plăților.

Lorin Petrescu a declarat că prima tranșă a fost deja achitată, iar a doua urmează să fie stinsă săptămâna viitoare. „Nu mai avem probleme financiare, litigiile către foștii jucători și antrenori vor fi stinse până la 31 decembrie 2023” , a punctat președintele Chindie, Lorin Petrescu.

Robert Moldoveanu: „O să vedeți că vom avea altă atitudine în teren”

Atacantul Chindiei, Robert Moldoveanu a înscris de două ori în această stagiune de campionat pentru Chindia și este optimist că lucrurile vor merge mai bine de acum încolo.

Nu vreau să mai vorbesc despre trecut, trebuie să ne concentrăm pentru ceea ce urmează. Am avut o discuție cu Lorin, cu Mister, băieții au înțeles și o să vedeți o altă echipă de la meciul următor.”

Banner