Chindia, înfrângere dramatică la Hunedoara! Începe taifunul pentru gruparea târgovișteană?

in Sport by
Banner

În meciul care a făcut trecerea în a doua parte a sezonului regular din Liga 2, (etapa a 10-a), Chindia Târgoviște a cedat la Hunedoara, în fața celor de la Corvinul, cu scorul de 2-1, după ce  la pauză a condus cu 1-0.

Elevii lui Vasile Miriuță au pierdut meciul în finalul jocului. Pentru Chindia a punctat Vlad Prejmerean (min 16), iar pentru ardeleni au înscris Lupu (min 62) și Coman (min 90).

Problemele par că se țin lanț pentru gruparea roș-albastră și noua conducere.

Înfrângerea de la Hunedoara vine după ce Federația Română de Fotbal (FRF) a depunctat-o pe Chindia la jumătatea acestei săptămâni, din cauza litigiului cu fostul portar, Cătălin Căbuz. În urma acestui caz, Chindia a pierdut două puncte în clasament și s-a ales cu interdicția  de a mai transfera.  

Revenind la partida de la Hunedoara, Chindia a început tare, a avut posesie, a avut ocazii, dar nu a reușit să mențină ritmul tot jocul, mutările tactice ale antrenorului celor de la Corvinul, Florin Maxim, au echilibrat meciul.

Cătălin Golofca putea deschide scorul în minutul 12, după ce a fost foarte apropare să intercepteze un balon trimis înapoi către portarul Lefter, dar acesta din urmă a reușit să respingă mingea la timp. După mai multe insistențe în ofensivă ale târgoviștenilor, vine și golul. Vlad Prejmerean a șutat puternic de la 23 de metri, în urma unei pase perfecte venite de la Boțogan, iar tabela de pe arena  ”Michael Klein” a fost deblocată în minutul 16.  Lupu putea să aducă egalarea pentru hunedoreni, (min 28), după ce a șutat dintre fundașii Chindiei, dar mingea a lovit plasa laterală.

Chindia nu a mai arătat la fel de bine în actul secund, lăsând adversarul să urce cu în careu și să-și creeze ocazii de gol. Una dintre oportunitățile imense irosite de Corvinul a fost când Herghelegiu (min 58), l-a găsit excelent cu o pasă pe Lupu în interiorul careului, dar acesta, din opt metri, a șutat mult peste poartă. Corvinul începea să fie tot mai prezentă în joc, iar în urma unei faze lucrate, (min 62), Neacșa a centrat în careu, iar Marius Lupu a câștigat duelul aerian cu Alexandru Gîț, reluând cu capul din 7 metri la colțul lung și era din nou egalitate pe tabela de marcaj. Railean a mai intervenit decisiv la șuturile lui Lupu (min 67) și al lui Neacșa (min 70). Totuși, apărarea visătoare al lui Vasile Miriuță  a mai cedat o dată  până la final. În minutul 90, mingea centrată de Neacșa, în careu, ajunge la Herghelegiu, care i-a pasat lui Coman și din 7 metri a șutat în vinclul porții lui Railean. Gazdele au dat lovitura, iar pentru Chindia se anunță zile grele în urma acestui eșec.

De altfel, a fost a doua oară în actualul sezon când Corvinul a reușit să o învingă pe Chindia, ardelenii impunându-se  și în prima etapă a Cupei României, care a avut loc luna trecută, scor 2-0, partidă ce s-a jucat tot la Hunedoara.

După ce a pierdut două puncte în clasament din cauza litigiului cu fostul fotbalist, Cătălin Căbuz, Chindia pierde și la Hunedoara. Mai rău este că echipa s-a ales cu alte două procese la Camera  Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF (CNSL) și există riscul să mai apară alte penalizări. Au intrat pe rol memoriile depuse de foștii colaboratori ai clublui, Moundir Moussaddak  – antrenor secund și Emanuel Gugu – preparator fizic. Aceștia făceau parte din staff-ul fostului antrenor al clubului, Dragoș Militaru.

Chindia, mai aproape de retrogradare decât de promovare

Gruparea de lângă Turnul Chindiei coboară pe 12 în clasament, înregistrând astăzi cea de-a treia înfrângere din campionat. După acest eșec, Chindia a plonjat și mai mult către zona de jos a ligii secunde. Următorul duel din campionat pentru târgovișteni va fi pe teren propriu, cu CSM Reșița, de la ora 11:00.

Echipele de start:

Corvinul: Lefter – Velisar (D. Pop 75′), Lică (Ad. Nicolae 87′), Ant. Manolache, Al. Neacșa (cpt.) – Hrezdac (M. Chindriș 60′), Antonov (Hergheligiu 46′) – Lupu, Bradu, T. Mitran (Seb. Ion 46′) – M. Coman

Rezerve neutilizate: D. Roman – Lupușor, Pocioian, Predică

Antrenor: Florin Maxim

Chindia: Railean – Gîț, Fl. Plămadă, Marc, Anișorac – Prejmerean (cpt.)(Fedele 57′), Matiș – Andr. Șerban (Max. Cojocaru 46′), Boțogan (Alb. Călin 46′, Rz. Tache 90′), Golofca (Oct. Ursu 80′) – Rob. Moldoveanu

Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – I. Albu, Bogaciuc, Ad. Ioniță

Antrenor: Vasile Miriuță

Sursa foto: Sport.ro

Banner