Investiții de amploare în nordul județului Dâmbovița

in Administrație by
Banner

Localitățile din nordul județului Dâmbovița beneficiază de investiții de anvergură, sursele de finanțare fiind multiple. Prin Programului Județean de Dezvoltare Locală, cu finanțare prin Programul Anghel Saligny, sau grație fondurilor europene, au prins viață numeroase proiecte de infrastructură pe Valea Ialomiței.

Cu ocazia unei vizite de lucru, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a inspectat câteva dintre aceste proiecte, în localitățile Moroeni, Pietroșița, Fieni și Pucioasa. De asemenea, a verificat stadiul lucrărilor pe drumul județean DJ712, care leagă Runcu de Râu Alb, unde, deși lucrările au început în luna iulie, deja se pot observa rezultate notabile, a subliniat șful administrației județene.

Prima porțiune de asfalt, pe o lungime de 2,1 kilometri, a fost turnată pe drumul județean DJ712 A Runcu – Râu Alb. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 14.000.000 de lei, din care aproximativ 9.000.000 de lei sunt asigurați prin intermediul Programului Național „Anghel Saligny,” restul sumei provenind din contribuția administrației județene.

În cadrul acestei deplasări în teren, președintele CJD a inspectat trei obiective de investiții în comuna Moroeni: „Se construiește un teren multisport în parteneriat cu Primăria Moroeni, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, cu o valoare de 500.000 de lei, din care Consiliul Județean Dâmbovița asigură 250.000 de lei.

Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Școlii Gimnaziale „Ion Ciorănescu” sunt în plină desfășurare, cu o valoare de aproximativ 11.100.000 de lei, finanțate prin PNLD 2 și sunt la 80% completate.

Se construiește o sală de sport, proiect finanțat integral din bugetul local, cu lucrările realizate în proporție de 70%” , a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Primarul comunei Moroeni, Laurențiu Moraru, a oferit câteva informații despre investiția Școlii Gimnaziale și a noii săli de sport.

„Am realizat cam 70% din această investiție. Sperăm ca până la vacanța de Crăciun să finalizăm lucrările, iar elevii să fie primiți în noua lor casă. Valoarea proiectului este de 11 milioane de lei,  50% din bugetul local al Primăriei Moroeni. Aici vom avea și o sală de sport modernă, unde elevii își vor desfășura orele de educație fizică și vor fi organizate competiții sportive. Ambele investiții, Școala Gimnazială și sala de sport vor fi finalizate până la finalul acestui an.”

În comuna Pietroșița se lucrează la reabilitarea drumului de interes local DC 132 Pietroșița – Runcu, proiect finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny” cu o valoare de 7.000.000 de lei. De asemenea, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, a fost reabilitat Podețul Voievod din satul Pietroșița, cu o valoare totală de 620.000 de lei, din care Consiliul Județean Dâmbovița a contribuit cu 268.000 de lei.

În orașul Fieni, unul dintre cele mai importante proiecte este reabilitarea, extinderea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Diaconu Coresi”, cu o valoare de aproximativ 33.100.000 de lei.

Orașul Pucioasa beneficiază de investiții majore finanțate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional. Este vorba despre creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc Pucioasa, cu o valoare de 32.200.000 de lei. Este vorba despre reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Pucioasa, cu o valoare de aproximativ 10.700.000 de lei. Prin Programul Operațional Regional se construiește Grădinița „Prichindel”, și sunt asigurate dotările și lucrările de îmbunătățire a spațiilor publice din zonă, cu un efort investițional de aproape 18.000.000 de lei. Se construiesc trei blocuri cu locuințe sociale și îmbunătățirea spațiilor din zonă, cu o valoare de 20.000.000 de lei. Se mai lucrează la reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Nr. 2 și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zonă, cu aproximativ 14.300.000 de lei.  Autoritățile au vorbit și despre modernizarea și amenajarea peisageră a zonei centrale a stațiunii balneoclimatice, cu o valoare de 22.500.000 de lei.

Aceste proiecte majore transformă orașul Pucioasa și îl fac mai atractiv atât pentru locuitori, cât și pentru turiști, consolidându-ne poziția ca o destinație de succes” , a transmis primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Sursa foto: Facebook, Corneliu Ștefan

Banner