Festivalul Național „Crizantema de Aur” 2023 va avea loc și în acest an la Cinematograful Independența din Târgoviște

in Cultură by
Banner

Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de aur”, marele eveniment muzical al orașului Târgoviște, a ajuns în acest an la cea de a 56-a ediție.

Între 19 şi 21 octombrie, de la ora 18, organizatorii apreciatei manifestări culturale îi invită pe iubitorii acestui gen muzical, în atmosfera romantică, creată la Cinematograful Independența, unde “romanța este dor”, cum ne spune sloganul acestei ediții.

Organizat neîntrerupt din anul 1968, Festivalul este, și în acest an, o rampă de lansare pentru tinerii interpreți și compozitori din țară și din diaspora, dar și un prilej de a-i asculta pe cântăreții consacrați și de a-i omagia pe seniorii domeniului.

Fiecare seară are o surpriză pentru public. În prima, de pildă, vor urca în scenă, între alții, premiații din 2022, Liliana Naciu și Florian Popa, dar și seniori ai romanței, precum Daniela Vlădescu sau Gina Pătrașcu. Între vedetele care vor bucura inima publicului se numără și îndrăgitul Fuego.

Evenimentul de amploare este organizat de Primăria și Consiliul Local Municipal Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Teatrul „Tony Bulandra”, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, în colaborare cu Ministerul Culturii, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Nu ratați evenimentul muzical al toamnei, la Târgoviște!

Banner