Nicolae Croitoru, despre obiectivele sale ca vicepreședinte al Chindiei Târgoviște

in Sport by
Banner

Invitat în emisiunea „Sport Bazar,” vicepreședintele Chindiei Târgoviște, Nicolae Croitoru (53 de ani), a vorbit despre principalele sale ținte, în noul său rol, pe care l-a preluat cu aproximativ o săptămână în urmă.

Nicolae Croitoru rămâne și coordonatorul Centrului de Copii și Juniori al clubului, subliniind importanța promovării tinerilor talentați în echipa de seniori.

Atribuțiile sale de vicepreședinte se suprapun, în mare măsură, cu cele pe care le deține ca șef al Centrului de Copii și Juniori, ceea ce îi oferă o perspectivă bună asupra dezvoltării jucătorilor tineri și a integrării lor în prima echipă a clubului, vicepreședintele Chindiei. Nicolae Croitoru a mai subliniat și importanța promovării jucătorilor localnici în echipa de seniori, menționând că cele mai importante rezultate din istoria Chindiei au fost obținute atunci când în club erau mulți jucători localnici.

El a subliniat, de asemenea, succesul Centrului de Copii și Juniori  în promovarea tinerilor talentați. În ultimul an, mai mulți jucători au făcut trecerea de la centrul de juniori, la echipa mare, având loc debuturi inclusiv în Liga 1, cum au fost cazurile lui Iulian Zamfir și Alexandru Petre, ambii jucători de 19 ani. Totuși, în vară, Chindia a renunțat la serviciile lor, o decizie de neînțeles chiar și pentru Croitoru.

Nu în ultimul rând, fostul antrenor principal al Chindiei, Nicolae Croitoru, a vorbit și despre rezultate notabile obținute la Under 17, o semi-finală de campionat și Under 19, unde s-a reușit câștigarea Cupei României, ambele performanțe realizate în sezonul trecut.

Eu cred că în munca mea trebuie să se regăsească numărul de jucători care vor apărea la prima echipă. Dacă ne uităm puțin peste istoria clubului, vedem că cele mai importante rezultate au fost obținute când în componența echipei au fost jucători localnici. Aceasta este o realitate pe care nu putem trece cu vederea. Cred că nu ar fi rău ca pe viitor acest lucru să se repete. În acest moment, avem un centru de copii și juniori care funcționează destul de bine. Anul trecut, doi jucători au fost promovați de la centrul de juniori către echipa mare, Alexandru Petre și Iulian Zamfir, ei debutând în Liga 1. Anul acesta, la echipa de seniori, alți cinci jucători au debutat, dacă ne referim și la meciurile de Cupă, iar în campionat sunt doi jucători care evoluează frecvent, toți fiind produsul academiei noastre. Acest lucru ne dă speranțe că munca pe care o desfășurăm în centrul de copii și juniori este corectă. Rezultatele pe care le-am obținut în grupele mari de juniori, Under 17 și Under 19, sunt notabile.

Acestea sunt singurele grupe unde rezultatele contează cu adevărat. Acești jucători se află la finalul junioratului, iar obținerea de rezultate este un obiectiv important. Așa cum știți, anul trecut am ajuns în semifinalele campionatului, la Under 17 și am câștigat finala Cupei României, la Under 19. Avem un centru de copii și juniori care are în prezent o strategie foarte clară, un plan de dezvoltare foarte bine definit și un concept de joc bine conturat. Fiecare grupă are un program de pregătire foarte bine structurat. Deși nu suntem la cel mai înalt nivel, este adevărat, nu ne comparăm cu academiile de top din România, dar nici nu suntem departe de acestea.”

În această pauză competițională cauzată de meciurile naționalei României, Chindia va susține sâmbătă un meci de verificare cu FC Argeș Pitești, pe „Eugen Popescu” . Partida este programată de la ora 12:00. Intrarea este liberă, iar publicul va avea acces doar la Tribuna 2. Cele două formații s-au întâlnit și în campionat, în etapa a 4-a, la Mioveni, unde Chindia s-a impus cu 2-0, fiind și prima victorie a lui Vasile Miriuță pe banca dâmbovițenilor.

Banner