Lărgirea la 4 benzi Bâldana-Titu: se toarnă primul strat de asfalt!

in Administrație by
Banner

Moment de referință în dezvoltarea infrastructurii rutiere dâmbovițene, odată cu turnarea primului strat de asfalt pe Drumul Național DN7 Bâldana-Titu. Sectorul de drum amintit este în plin proces de modernizare prin lărgirea la 4 benzi.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Valoarea totală a lucrărilor este 288.000.000 de lei, iar autoritățile județene anunță că acest proiect reprezintă un pas esențial pentru îmbunătățirea conectivității și mobilității în județ.
Principalele aspecte ale proiectului includ:

  • Extinderea la patru benzi a traseului DN7 pe o distanță de 21,4 kilometri între Bâldana și Titu.
  • Construirea a patru poduri noi și reabilitarea altor trei pentru a asigura o infrastructură sigură și modernă.
  • Amenajarea de parcări de scurtă durată pe ambele sensuri ale drumului pentru a facilita oprirea și parcarea autovehiculelor.

Lucrările pe DN7 Bâldana – Titu vin în completarea proiectului de lărgire la 4 benzi a 44 de km ai drumului național DN71 Bâldana – Târgoviște. Tronsonul este deja în etapă de proiectare. Valoarea obiectivului de investiții este aici de 1.000.000.000 de lei.
Totodată, este semnat contractul de modernizare a celor 58,8 km ai DN71, drum național care leagă Târgoviște de Sinaia. Contractul are o valoare de 1.378.000.000 de lei.
Sunt trei investiții majore pentru județul Dâmbovița! Am reușit să le deblocăm și iată că am ajuns și la faza de turnare de covor asflatic!”
, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Banner