Noua conducere a Chindiei Târgoviște, la prima conferință de presă

in Sport by
Banner

Noul staff executiv al clubului  AFC Chindia Târgoviște a organizat o conferință de presă pentru a face cunoscute  schimbările și direcțiile strategice ale echipei.

Evenimentul, transmis live de Bazar TV, a fost marcat de prezența noilor conducători ai clubului, Lorin Petrescu, care va ocupa funcția de președinte și Nicolae Croitoru, noul vicepreședinte. De asemenea, au mai fost prezenți antrenorul principal, Vasile Miriuță și fundașul Chindiei, Cornel Dinu.

Lorin Petrescu a început prin a mulțumi fostului președinte, Andrei Cordoș, pentru contribuția sa la gruparea dâmbovițeană. Totodată, Lorin Petrescu a evidențiat importanța numirii lui Nicolae Croitoru în funcția de vicepreședinte al clubului, subliniind că au dorit un om de fotbal cu experiență, din Târgoviște, pentru a întări clubul.

Petrescu a declarat că echipa se confruntă în continuare cu probleme financiare, în special datorii către ANAF. Cu toate acestea, el a asigurat că majoritatea acestor datorii vor fi achitate până săptămâna viitoare. De asemenea, s-a menționat că litigiile cu foștii jucători sunt în curs de rezolvare și că restanțele salariale ale jucătorilor actuali vor fi achitate. Totodată, el a mai precizat că atât fostul președinte, Andrei Cordoș, cât și fostul director sportiv, Eduard Stăncioiu, au plecat din club fără a avea vreo pretenție financiară, soluționându-se amical.

După cum bine știți, domnul Andrei Cordoș a reziliat contractul cu echipa noastră. Țin să-i mulțumesc acestuia pentru activitatea pe care a desfășurat-o. A fost foarte greu la început, aveam doar trei jucători, acum avem un lot complet. Eu spun că suntem pe drumul cel bun, ne-am dorit, atât eu, cât și asociații clubului, să avem un vicepreședinte din Târgoviște, un om de fotbal cu experiență. Am considerat că cea mai bună variantă este domnul Nicu Croitoru.

Încă sunt probleme financiare. Problemele sunt datoriile către ANAF, o mare parte se vor achita astăzi, restul până marți-miercuri, cel târziu. Cele câteva litigii cu foștii jucători sunt și ele în curs de rezolvare. Astăzi vor fi achitate și restanțele salariale către actualii jucători. Mai menționez că, atât domnul Cordoș, fostul președinte, cât și domul Stăncioiu, fostul director sportiv, au plecat fără să aibă vreo pretenție financiară, pe cale amiabilă.”

Nicu Croitoru, noul vicepreședinte, a mulțumit asociațiilor și lui Lorin Petrescu pentru încrederea acordată și a menționat că se va concentra în continuare pe dezvoltarea Centrului de Copii și Juniori al clubului. Nu în ultimul rând, a vorbit despre importanța legăturii între centrul de juniori și echipa de seniori și a exprimat încrederea în dezvoltarea acestora.

Aș vrea să mulțumesc asociațiilor și domnului Lorin Petrescu pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Nu a fost tocmai o decizie ușoară din partea mea, pentru că este un domeniu de activitate nou, dar ținând cont de faptul că sfera de activitate se rezumă la partea sportivă, lucrurile cred că se vor simplifica oarecum. În continuare mă voi ocupa de Centrul de Copii și Juniori, așa cum am făcut-o și în anul anterior. Cred că și acolo lucrurile sunt pe drumul cel bun. De asemenea, am văzut că în ultima perioadă s-a făcut și o legătură între Centrul de Juniori al clubului și echipa de seniori. Ați văzut că un număr important de jucători din academie se pregătesc cu echipa mare, unii au participat deja și la jocuri oficiale, ceea ce nu poate decât să ne bucure.”

Antrenorul Vasile Miriuță a vorbit despre experiența sa și a subliniat faptul că nu este noutate pentru el să se confrunte cu schimbări. Acesta  a afirmat că își asumă obiectivul de a duce echipa în zona play-off-ului până în decembrie. Miriuță a evidențiat rezistența sa la critici și a menționat că va face tot posibilul să obțină rezultate bune cu echipa. De asemenea, el a vorbit despre meciul de mâine, cu Progresul Spartac, programat la ora 11:00, subliniind că nu va fi o partidă ușoar și a menționat câțiva jucători care sunt momentan indisponibili.

Am o vârstă și o experiență vastă, am trecut prin atâtea. Nu este o noutate pentru mine când se fac schimbări. Trebuie să îmi fac treaba ca antrenor, să duc echipa până în decembrie în zona play-off-ului, un obiectiv pe care ni l-am asumat. Am rezistat tuturor răutăților care s-au scris despre mine și staff-ul meu, încă din prima zi când am venit aici. Sunt deschis la orice discuție și orice întrebare, dar ultimele lucruri care s-au scris despre mine depășește orice. Nu vreau să le dau numele celor care scriu despre mine, dar le spun că nu vor realiza în 10 vieți ce am realizat eu până la vârsta asta. Am realizat să joc și în Bundesliga, am și o retrogradare cu Baia Mare, cum s-a scris și mi-o asum. Mi-am asumat că mai aveam șase etape să salvez echipa…n-am o problemă, sunt aici să-mi fac treaba și cred că mi-am făcut-o bine spre foarte bine. Dacă luăm fiecare meci în parte, au fost jocuri pe care nu le-am câștigat sau chiar le-am pierdut din cauza unor greșeli individuale ale jucătorilor fără experiență, dar asta e, ne asumăm acest lucru, că avem niște copii în echipă. Când am avut meciuri în care am câștigat, nu a zis nimeni că echipa a jucat bine, cum a fost cu FC Argeș, când s-a scris că a jucat adversarul nostru slab. La meciul cu Miercurea Ciuc trebuia să fie vreo 4-0 la pauză pentru noi, n-a zis nimeni nimic despre asta. E adevărat că echipa a jucat prost în repriza a doua, dar în prima a făcut-o foarte bine. Despre meciul cu Dumbrăvița s-a scris la fel, după ce am bătut cu 4-0, că este slabă echipa, dar ei erau pe locul 5 în Liga 2. Numai lucruri din acestea am văzut de când sunt aici, nu am citit un articol în care să fie apreciat jocul lui Vlad Prejmerean din ultimele etape. Deocamdată, nu sunt rezultatele pe care le așteptăm cu toții, dar dacă echipa nu va fi în primele locuri din clasament până în luna decembrie, atunci voi pleca.

Cât despre meciul de mâine, cu Progresul Spartac, văd că toată lumea ne spune că vom bate la scor, dar eu spun că nu va fi un meci atât de ușor cum îl văd unii.

Îi avem indisponibili în acest moment pe Ricky Gneba și Mustapha Jah, vedem când vor reveni. Din ce am înțeles, Ricky trebuie să se și opereze, Mustapha are o leziune, deci nici el nu ne va mai putea ajuta. Sperăm ca în aceste săptămâni să-l punem pe picioare pe Matteo Fedele. Vom vedea în perioada de pregătire la ce nivel este. Urmează o pauză pricinuită de meciurile naționalei și vedem atunci care este treaba.”

Cornel Dinu, unul dintre jucătorii emblematici ai echipei, a vorbit despre meciul de mâine și a punctat importanța mentalității echipei în obținerea unui rezultat pozitiv. De asemenea, a menționat că schimbările din ultima perioadă au avut un impact asupra echipei și a evidențiat necesitatea liniștii și stabilității pentru a obține succesul.

Sper să câștigăm meciul de mâine. La prima vedere, pare un meci ușor, dar contează mentalitatea cu care vom intra în teren. Noi ne putem face meciul ușor, dar trebuie să reușim să fructificăm primele ocazii. Cât despre schimbările din ultima perioadă, sigur, ne afectează. Dacă vrem ca lucrurile să meargă bine, e nevoie de liniște și stabilitate la echipă.”

Banner