CJD anunță finalizarea Masterplanului Domeniului Schiabil „Cocora” din Stațiunea Peștera-Padina!

in Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a anunțat finalizarea Masterplanului pentru dezvoltarea Domeniului Schiabil „Cocora”, ce face parte din Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina. Corneliu Ștefan a precizat că este un pas important către amenajarea și modernizarea Pârtiei „Cocora”, deschizând perspective promițătoare pentru sporturile de iarnă și turism în regiune.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a oferit mai multe detalii despre acest proiect într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vârful Cocora, la altitudinea de 2.162 m, este punctul de plecare al pârtiei, iar zona de bază se află la 1.520 de metri altitudine. Ca lungime, vorbim de aproximativ 2.700 metri de pârtie cu o pantă între 20% și 30%, fapt care o va include în categoria pârtiilor pentru începători, dar și pentru schiorii de nivel intermediar.

Zona schiabilă are instalațiile de transport al schiorilor și o porțiune dedicată serviciilor și dotărilor all-seasons. Aici va fi amplasat un restaurant, astfel încât turiștii să beneficieze de o priveliște deosebită.

 Zona de bază va avea, la rândul ei, spații pentru servicii și dotări all-seasons, stație inferioară telescaun, puncte de achiziționare de bilete, spații administrative, apreschi, centre de echipament sportiv, școală de schi și posturi de prim ajutor. Tot aici vor fi restaurante, cafenele, ceainării, magazine și puncte de informare turistică.

 De asemenea, pentru a evita ambuteiajele, vom avea zone de parcare ce vor putea primi peste 500 de autoturisme și 20 de autocare.  De aici, pe o bandă transportoare, schiorii echipați vor putea urca la stația inferioară mixtă de telescaun-telegondolă. Nu în ultimul rând, vom amenaja și o pistă de biciclete.

 Dâmbovița va deveni o atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai, iar Domeniul Schiabil „Cocora” și Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina vor impulsiona economia județului nostru” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner