Restricții de circulație temporare pe podul peste Râul Dâmbovița din comuna Dragomirești

in Administrație by
Banner

În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Dâmbovița, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind siguranța circulației pe podul peste râul Dâmbovița, situat pe Drumul Județean DJ 702D, în comuna Dragomirești. Mai exact, proiectul aflat pe ordinea de zi vizează instituirea unor restricții temporare de circulație, în contextul în care acest obiectiv a fost afectat de calamități naturale și de lipsa lucrărilor de regularizare a râului.

Astfel, cu scopul de a asigura siguranța circulației și de a preveni posibile incidente, s-a decis luarea unor restricții temporare de circulație, în special în ceea ce privește tonajul maxim admis pentru vehiculele care traversează podul.

Înaintea adoptării hotărârii, au avut loc mai multe evaluări și constatări din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, precum și de către reprezentanții ABA Argeș Vedea. Ca primă etapă a măsurilor de intervenție, s-a recomandat reprofilarea și calibrarea cursului de apă, acțiuni menite să prevină eventualele inundații și să stabilizeze terenul din zona podului. Aceste lucrări vor pregăti terenul pentru investigații ulterioare asupra infrastructurii podului, cu accent pe o pilă afectată. Deja există în desfășurare o expertiză pentru a evalua starea podului și pentru a propune soluții de reparație și întreținere.

Banner