O clădire simbolică pentru Târgoviște, sediului Consiliului Județean, va fi reabilitată!

in Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, anunță că a fost semnat contractul de finanțare  pentru reabilitarea și consolidarea sediului administrației județene!

Martor a peste 50 de ani de istorie, actualul sediu al CJD va beneficia de lucrări de anvergură, de consolidare și modernizare. Proiectul va fi finanțat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Valoarea estimată a acestui proiect se ridică la 97.000.000 de lei – în mare parte din bugetul de stat – la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Dâmbovița de 2.600.000 de lei. Lucrările vor viza atât sediul Consiliului Județean, cât și Prefectura Dâmbovița, și vor transforma clădirea realizată în anul 1972 într-o structură modernă din punct de vedere arhitectural, funcțională și eficientă energetic.

Sediul Consiliului Județean Dâmbovița este una dintre cele mai mari clădiri din județ, având două corpuri cu o suprafață desfășurată de 6.200 mp. Atât pentru Corpul Turn, care are o înalțime de 9 etaje, cât și pentru corpul de 4 etaje alipit de Corpul Turn, se impuneau lucrări de  consolidare, reabilitare și modernizare, dar și de creștere a eficienței energetice.

Printre cele mai importante intervenții menționez:

consolidarea structurilor;

introducerea de pereți structurali de beton armat;

intervenții asupra fundațiilor;

înlocuirea unor pereți de compartimentare din materiale grele cu pereți executați din materiale ușoare;

repararea, eliminarea sau înlocuirea unor componente arhitecturale;

amenajarea parcării, a spațiilor verzi, a aleilor pietonale și a drumului de acces;

reabilitarea termică a exteriorului clădirii;

reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum;

modernizarea sistemelor de climatizare și a instalațiilor de iluminat;

amenajarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

 La finalul tuturor acestor lucrări, vom avea o clădire cu spații deschise și moderne, un sediu administrativ care să reprezinte cu adevărat județul Dâmbovița” , a anunțat președintele CJD, Corneliu Ștefan, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Facebook, Corneliu Ștefan

Banner