Încep înscrierile pentru ediţia a IX-a 2023 a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”

in Actualitate/Cultură by
Banner

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să participați la cea de-a IX-a ediţie a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”. Bienala, după cum bine știți poartă numele primului mare gravor, care s-a născut pe meleaguri dâmbovițene, a locuit și a creat în casa cu atelier de la Vulcana Pandele – unde se află presa din lemn (cu valțuri) pentru imprimat gravuri în metal, singulară în România.

La această ediție a Bienalei Naționale de Gravură „Gabriel Popescu”, deschisă membrilor UAP, absolvenților și studenților academiilor de arte din țară și Republica Moldova, sunt două secțiuni: una de Gravură Tradițională și cealaltă de Gravură Experimentală (Afiș).

Artiștii pot participa la bienală cu maximum 2 (două) lucrări realizate în perioada 2021 – 2023, care nu trebuie să depășească dimensiunile (hârtia) de 50 x 70 cm.

Pentru secțiunea de gravură tradițională tema ete liberă, la alegerea participanților și sunt admise toate tehnicile de gravură tradițională multiplicabilă la presă, nu imprimantă cu excepția monotipurilor, graficii realizată la calculator și a fotocopiilor.

Pentru secțiunea de Gravură experimentală sunt admise lucrări realizate în orice tehnică de gravură, inclusiv asistată de calculator, cu tema – afiș – mai multe despre informațiile care trebuie să se regăsească în afiș sunt precizate în regulamentul bienalei descărcabil de pe site-ul instituției (www.muzee-dambovitene.ro , informații publice – evenimente).

Lucrările vor fi expediate pe adresa Muzeului de Artă din Târgoviște (Calea Domnească, nr. 185), până la data de 15 noiembrie 2023, ambalate corespunzător, fără să aibă ramă, sticlă ori paspartout și neapărat însoțite de formularul de participare completat și semnat. Premiile sunt acordate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, se constituie în preț de achiziție și vor fi stabilite de comisia de jurizare în urma întrunirii, pentru vizualizare și dezbatere, în perioada 23 – 28 noiembrie 2023.            

Expoziția va fi deschisă vizitării până pe 25 februarie 2024, la Muzeul de Artă din Târgoviște.

Sursa: Compartimentul Imagine, Relații Externe,  Consiliul Județean Dâmbovița

Banner