(Alte) 27 de milioane de lei pentru învățământul târgoviștean

in Administrație by
Banner

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că a fost semnat un contract de finanțare în valoare de 27.972.148,33 lei la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Acest contract vizează „Consolidarea și creșterea performanței energetice a Liceului Tehnologic „Voievodul Mircea”, reprezentând unul din primele trei contracte semnate la nivel național pe această componentă de finanțare. Vestea vine într-un moment important pentru Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, care sărbătorește și anul centenarului.

Proiectele în sine au o valoare totală impresionantă de peste 45.000.000 de lei și sunt finanțate exclusiv din surse nerambursabile. Acestea vizează renovarea și modernizarea a 6 corpuri de clădire, inclusiv corpul principal, cu o suprafață totală de peste 10.000 de metri pătrați.

Lucrările planificate sunt finanțate atât în cadrul „Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”, așa cum prevede contractul semnat astăzi (Corp C 6), cât și în cadrul Planului național de redresare și reziliență, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, componenta 5 – Valul renovării, operațiunea B.2: ”Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”, precum și în cadrul Programul național de investiții „Școli sigure și sănătoase”.

Printre intervențiile majore planificate se numără consolidarea corpului principal al școlii, termoizolarea clădirilor, înlocuirea tâmplăriei, refacerea acoperișului, modernizarea sistemului de încălzire, utilizarea surselor regenerabile de energie pentru producerea energiei electrice și termice, modernizarea sistemelor de climatizare și iluminat, refacerea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice și implementarea unui sistem de management energetic integrat. Toate aceste măsuri au ca scop o reducere semnificativă a consumului anual de energie, cu cel puțin 50%.

În perioada următoare, vor fi lansate licitațiile pentru întocmirea proiectelor și execuția lucrărilor, marcând astfel începutul unei transformări majore în cadrul Liceului Tehnologic „Voievodul Mircea” și consolidarea învățământului târgoviștean.

Această inițiativă reprezintă un pas important în asigurarea unui mediu educațional modern și sigur pentru elevii din Târgoviște și reflectă angajamentul administrației locale în promovarea calității învățământului și a durabilității energetice în comunitate” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Banner