Radu Popa: ”Biserica e o poartă spre cer…

in Actualitate by
Banner

…iar cu fiecare deschidere a unui nou lacaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire.

Poate că si de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dambovita.

La invitația Înaltpreasfinției Sale Nifon, Arhiepiscop si Mitropolit al Târgoviștei, am participat astăzi la eveniment, împreună cu Corneliu Stefan, președintele Consiliul Judetean DB, Luciana Cristea, vicepreședinte al CJ si Ionut Savoiu, secretar de stat la Transporturi.

Biserica beneficiază de hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților si al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi.

În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Christos, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol.

Prin gestul său, Christos ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv.”

Radu Popa, deputat PSD Dâmbovița

Banner