După victoria cu Dumbrăvița, președintele Chindiei, Andrei Cordoș, a vorbit despre situația financiară a clubului: „Sunt aici pentru a ajuta echipa, dar am nevoie de sprijin”

in Sport by
Banner

Chindia Târgoviște a învins-o pe CSC Dumbrăvița cu un zdrobitor 4-0, fiind și primul succes pe teren propriu din această ediție de campionat și primul de la revenirea pe „Eugen Popescu” , după o pauză de mai bine de patru ani.

  La conferința de presă de după meci, președintele clubului, Andrei Cordoș, a adus în atenție  problema cea mai mare a formației pe care o conduce de aproximativ trei luni – situația financiară precară a echipei.

Primul termen limită pentru achitarea litigiilor către foștii jucători este stabilit pentru data de 1 octombrie, către  Daniel Popa. Cu toate că au fost încheiate acorduri de eșalonare și s-au plătit datorii către alți foști jucători, Cordoș a subliniat că situația financiară a clubului nu corespunde așteptărilor.

Primul termen limită pentru achitarea litigiilor către foștii jucători este stabilit pentru data de 1 octombrie, pentru Daniel Popa. Apoi, vor urma și celelalte eșalonări pe care trebuie să le onorăm. Am plătit deja lui Marco Dulca și am încheiat și alte acorduri de eșalonare pe care le aveam.

Este adevărat că nu ne aflăm la nivelul financiar pe care ni-l dorim cu toții. Pentru Popa, avem de achitat câteva zeci de mii de lei bune. Îmi doresc ca toată lumea să înțeleagă că depunem eforturi pentru a rezolva aceste probleme, dar acest lucru nu depinde doar de un singur om, în speță eu. Sunt aici pentru a ajuta echipa să atingă un anumit obiectiv și am nevoie de sprijin,” a declarat Cordoș.

Cu toate dificultățile financiare, președintele a adăugat că au fost atrași câțiva sponsori, mai mulți decât erau în sezonul trecut, chiar dacă echipa evoluează acum în Liga 2 și au trecut doar trei luni de când echipa a fost preluată de noul staff executiv.

Cordoș a subliniat că este esențial ca toată lumea să fie realistă în ceea ce privește datoriile semnificative ale clubului, care nu pot fi acoperite în totalitate în prezent. Mai multe dosare cu sume considerabile au apărut simultan, iar președintele și-a exprimat determinarea de a găsi modalități de achitare a acestora treptat. El a recunoscut însă că nu poate garanta evitarea penalităților. Mai mult, președintele Chindiei a confirmat că nu au fost rezolvate nici jumătate dintre litigiile cu foștii jucători.

Dacă v-aș spune acum că voi reuși 100%, aș spune o minciună, și nu vreau să mint. Cu toate acestea, îmi doresc, sper și cred că vom reuși să le rezolvăm. Asociații sunt alături de noi așa cum au fost întotdeauna, dar soluționarea problemelor noastre financiare nu depinde doar de ei. Nu am reușit să achităm nici măcar jumătate dintre datoriile către foștii jucători. Sunt sume foarte mari, dar încercăm să le ducem așa până când le vom achita pe toate,” a punctat Cordoș în cadrul conferinței de presă.

Banner