Chindia a „spart” ghinionul și a învins-o la scor pe CSC Dumbrăvița, obținând prima victorie de la revenirea pe „Eugen Popescu”

in Sport by
Banner

AFC Chindia Târgoviște și CSC Dumbrăvița s-au întâlnit sâmbătă dimineață în campionat, într-o partidă ce a contat pentru runda cu numărul șapte a Ligii a doua. Roș-albaștrii s-au impus cu un categoric 4-0 și au urcat pe locul 6 în clasament, poziție de play-off.

Soare, cald, dar lume puțină în această dimineață pe „Eugen Popescu” , la confruntarea dintre Chindia și Dumbrăvița, unde au fost sub 1000 de spectatori.

Chindia a început slab, oaspeții au avut o bară chiar în minutul 3, în urma unui șut trimis de Adrian Zaluschi. Ba mai mult, antrenorul Chindiei, Vasile Miriuță, s-a văzut nevoit să-l schimbe pe fundașul dreapta, Alexandru Gîț, încă din minutul 28, după ce fotbalistul le-a transmis celor din staff-ul tehnic că respiră cu dificultate din cauza căldurii. Adrian Ioniță a fost cel care i-a luat locul în primul 11, iar flancul drept a fost acoperit de Cornel Dinu, Ioniță fiind trimis fundaș stânga.

Au urmat primele ocazii mari și pentru Chindia, Robert Moldoveanu (min 35) și Mustapha Jah (min 39), au trecut pe lângă deschiderea scorului, spre disperarea lui Miriuță, dar mai ales a publicului. Prejmerean a avut un șut periculos din afara careului (min 42), mingea trecând pe lângă vinclu. Presiunea târgoviștenilor era tot mai mare, iar în minutul 43, Alberto Călin, cu un șut puternic din afara careului, l-a  învins fără probleme pe goalkeeper-ul Trifon. Chindia deschidea scorul și nimeni nu anticipa ce avea să urmeze. În prelungirile primei reprize, după un contraatac 3 contra 1, Mustapha Jah a șutat din careu și scorul se făcea 2-0 pentru Chindia, un avantaj nesperat cu care elevii lui Vasile Miriuță au intrat la cabine, după un început de joc modest.

Au urmat momente bune și în actul secund pentru târgovișteni. Imediat după reluarea jocului, (min 48), Alin Boțogan a trimis mingea sub bară, după un șut de la 10 metri. Cel care a închis festivalul de goluri a fost atacantul Robert Moldoveanu, în minutul 82, cu un lob care l-a lăsat pe portarul Dumbrăviței un simplu spectator, iar tabela arăta 4-0 pentru Chindia. Scorul putea fi 5-0, dar reușita lui Prejmerean  din finalul meciului a fost anulată pe motiv de offisde.

Chindia a învins-o la scor pe Dumbrăvița, formația cu cel mai bun atac din Liga 2, și obține prima victorie de la revenirea pe „Eugen Popescu” , după patru jocuri oficiale. Dâmbovițenii sunt pe 6 în clasament, cu 10 puncte. Urmează Corvinul Hunedoara, primul adversar din grupele Cupei României, partidă care va avea loc miercuri, 27 septembrie, în deplasare. După acest joc, Chindia se va deplasa la Miercurea Ciuc, unde o va înfrunta în etapa a 8-a pe Csikszereda.

Echipele de start:

Chindia: Ius. Popescu – Gîț (Ad. Ioniță 28′), Fl. Plămadă, Marc, C. Dinu, Andr. Șerban, Prejmerean (cpt.), Alb. Călin, Anișorac, Rob. Moldoveanu (Zivkovic 82′), Jah
Rezerve: Railean – Max. Cojocaru, Al. Militaru, Oct. Ursu, Gneba, L. Manolache, Golofca,
Antrenor: Vasile Miriuță

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – I. Tănase – Martinov, B. Nortey, Zaluschi – A. Toroc (Cibi 46′), Paulevici
Rezerve: P. Toroc – Băluțoiu, Sofran, Tismonar, Plokhotnyuk, Lalic, Andr. Olaru, Ristin
Antrenor: Cosmin Stan

Banner