Ionuț Vulpescu, despre proiecte implementate Dâmbovița în ultimii trei ani: „Cifrele sunt impresionante!”

in Politică by
Banner

Ionuț Vulpescu, deputat PSD, a a evidențiat  investiții efectuate în infrastructură, educație și sport în județul Dâmbovița, subliniind implicarea președintelui Corneliu Ștefan în rezolvarea problemelor județului.

Prin Programul Național „Anghel Saligny”, județul Dâmbovița a primit finanțare pentru 137 de proiecte în valoare de aproximativ 1,38 miliarde de lei. Acești bani au fost direcționați către modernizarea a 422 de kilometri de drumuri, construirea a 27 de poduri și podețe, precum și dezvoltarea a 380 de kilometri de canalizare și 14 stații de epurare a apei. De asemenea, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), s-au modernizat 4 centre culturale în valoare de 17 milioane de lei și s-au realizat 11 proiecte pentru amenajarea de centre civice, în valoare de 21 milioane de lei. În plus, au fost finanțate 58 de proiecte pentru construirea de baze sportive în valoare de 42 milioane de lei.

Investițiile nu s-au oprit aici, cu aproape 2,7 miliarde de lei folosiți pentru modernizarea a 124 de kilometri de drumuri naționale, cu accent pe Drumul Național 71 Târgoviște-Sinaia, care a primit 1,3 miliarde de lei și se află în faza proiectului tehnic.

Acestea au fost completate de aproximativ 1 miliard de euro fonduri europene, utilizate pentru modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de apă în județ.

Vreau să vorbesc puțin despre ce s-a întâmplat în județul nostru în ultimii 3 ani. Președintele Consiliului Județean și al PSD, Corneliu Ștefan, a făcut publice câteva cifre impresionante. Miliarde de lei investite în județul nostru pentru reabilitarea sau construirea unor drumuri, investiții în școli, în spitale, și mă bucur că în această listă se regăsește și câteva zeci de milioane de lei investite în centre culturale și baze sportive.

Prin Programul Național „Anghel Saligny” au primit finanțare 137 de proiecte în valoare de aproximativ 1,38 miliarde de lei. Banii sunt folosiți pentru a moderniza 422 km de drumuri, aproximativ 702 milioane lei, 27 poduri și podețe- 85 milioane lei, construirea a 380 de km de canalizare și a 14 stații de epurare a apei- 475 milioane lei și, nu în ultimul rând, va fi construită infrastructură de alimentare cu apă și stații de tratare a apei în valoare de aproximativ 118 milioane lei.

Alte 1,1 miliarde lei au fost atrase prin PNDL, iar prin Programul Județean de Dezvoltare Locală a fost finanțată modernizarea a 4 centre culturale în valoare de 17 milioane lei, 11 proiecte au vizat amenajarea unor centre civice, respectiv 21 milioane lei, 58 de proiecte au vizat construirea unor baze sportive în valoare de 42 milioane lei.

Aproape 2,7 miliarde de lei sunt folosite pentru a moderniza 124 km de drumuri naționale, cei mai mulți bani fiind alocați Drumului Național 71 Târgoviște- Sinaia, 1,3 miliarde lei, care se află în faza proiectului tehnic.

La toate acestea se mai adaugă aproximativ 1 miliard de euro fonduri europene, bani care se împart între modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de modernizare cu apă din județ.

Și nu am terminat, pentru că în județul nostru se fac investiții și din PNRR… 65 de milioane de lei vor fi investiți pentru dotarea a 53 de laboratoare de informatică, dotarea cu echipament digitale a 927 săli de clasă, renovarea a 838 săli de clasă dotarea a 34 de laboratoare de științe, dotarea a două laboratoare de practică și a 144 de cabinete școlare, de psihopedagogie și a unor săli de sport. De asemenea, 5 grădinițe vor avea laboratoare de informatică. În total sunt vizate 61 de unități de învățământ din județ. Bibliotecile vor fi dotate, pentru a fi hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Aceste lucru va oferi oricui șansa de a ține pasul cu evoluția tehnologică, de a dobândi cunoștințe necesare lumii tot mai digitalizate în care trăim.

Tot la capitolul investițiilor în Educație, prin Programul Operațional Regional, deci fonduri europene, se reabilitează și modernizează Școala Gimnazială Specială din Târgoviște.

Ar mai fi și alte proiecte, pe care nu le mai enumăr, dar aș vrea să închei cu Dâmbovița Arena, pentru că pasiunea mea primă rămâne fotbalul și sportul, un stadion cu o capacitate de 12.400 de locuri, o investiție în valoare de 271 milioane de lei”, a declarat Ionuț Vulpescu.

Distribuie pe
Banner