Chindia egalează pe final la Piatra Neamț, dar situația în clasament rămâne complicată

in Sport by
Banner

Ceahlăul Piatra Neamț și Chindia Târgoviște au remizat în ultimul meci al rundei cu numărul 6 a Ligii 2, scor 1-1. Ceahlăul a arătat mai bine în prima parte a jocului, când a reușit să și puncteze. Chindia a egalat pe final, dominând partida după minutul 60 și a ajuns la al patrulea rezultate de egalitate în șase meciuri de campionat.

Primele ocazii au apărut după minutul 20, când Neicuțescu a tras de la mare distanță, dar portarul Railean a respins în lateral. La aceeași fază, experimentatul vârf al gazdelor, Azden Llullaku, a urcat în careu, a șutat, dar mingea trimisă de el a fost apărată cu piciorul de același Dorian Răilean.  Ceahlăul începea să preseze, elevii lui Vasile Miriuță erau încă dezorientați, fără idei, fără soluții în teren. Șapte minute mai târziu, după ocazia mare a moldovenilor, Llullaku primește o pasă în careu șutează puternic, Railean respinge din nou, mingea ajunge la Moraru, care trimite o pasă în centru, Neicuțescu trece de câțiva apărători în careu, iar mingea ajunge la Patrick Petre, care deschide scorul cu un șut din cinci metri.

Evoluția slabă a târgoviștenilor a continuat și după primirea golului, (min 34) Neicuțescu fiind foarte aproape să ducă scorul la 2-0, dar șutul lui se duce pe lângă poartă.

Cele două formații intră la cabine cu gazdele în avantaj, care au arătat mult mai hotărâte în prima parte a meciului. Înainte de reluarea jocului, Vasile Miriuță face trei schimbări: ies din teren Christian Rutjens, Ionuț Anișorac și Maxim Cojocaru și  intră Adrian Ioniță, Alin Boțogan și Mustapha Jah.

Același Patrick Petre, fiul fostului căpitan dinamovist, Florentin Petre, irosește o bună oportunitate în minutul 51, când șutează din 10 metri, dar mingea s-a dus mult peste poartă. O fază controversată vine în minutul 59, când Forizs are o intervenție în careu asupra atacantului Chindiei, Robert Moldoveanu, iar centralul Sergiu Anton (București) a arătat punctul cu var de la 11 metri. Totuși, arbitrul asistent, Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea), a intervenit și i-a spus centralului că Forizs a lovit mingea. Sergiu Anton a revenit asupra deciziei și nu a mai dictat penalty pentru Chindia. Mingea s-a dus în corner, dar jocul s-a reluat cu posesia Ceahlăului. 

Prima fază cu adevăra periculoasă pentru Chindia în atac a fost semnată de Vlad Prejmerean, (min 70), care a reluat o minge cu capul centrată perfect de Cătălin Gologca, care i-a luat locul lui Răzvan Matiș, dar balonul trimis de căpitanul Chindiei lovește bara. Chindia începe să preseze, trecând pe lângă egalare în minutul 74, după ce Alin Boțogan a tras din prima de la 16 metri, dar balonul trece aproape de transversală. Ceahlăul a fost aproape de golul doi în minutul 85, când Onișa a șutat de la peste 20 de metri în bara de sus a porții apărate de Railean.

Egalarea a venit în prelungiri, în urma unui corner executat de pe partea stângă, când Moldoveanu a deviat spre poartă, mingea este atinsă de un adversar, dar portarul Ceahlăului, Krell, respinge  în fața porții, iar nemțeanul Andrei Marc profită și trimite balonul în plasă. Chindia termină la egalitate, scor 1-1, după un alt joc neconvingător,  cu excepția ultimelor 20 de minute, chiar în ziua în care antrenorul Vasile Miriuță a împlinit 55 de ani.

Târgoviștenii sunt pe locul 10 în clasament, ajungând la cota 7. Următorul adversar al roș-albaștrilor este CSC Dumbrăvița, (locul 5 în Liga 2), formația cu cel mai bun atac din campionat.

Echipele de start:

Ceahlăul: Krell – Albino, Forizs, Petkov, Oltean – Akwasi, Onisa – Moraru, Neicuțescu, Petre – Llullaku

Antrenor: Cristi Pustai

Chindia: Răilean – Marc, Rutjens, Git, Plămadă – Călin, Matiș, Cojocaru, Anișoreac, Prejmerean – Moldoveanu

Antrenor: Vasile Miriuță

Sursa foto: Digi Sport

Banner