Pe 21 și 22 septembrie se desfășoară Festivalul-Concurs National „Ion Dolănescu”, ediția a IX-a

in Actualitate by
Banner

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, alături de Fundația Culturală Ion Dolănescu, vă invită în zilele de 21 și 22 septembrie 2023 la un eveniment cultural de marcă, un regal al cântecului popular românesc: Festivalul-Concurs National „Ion Dolănescu”, ediția a IX-a.

Festivalul are ca obiective cinstirea memoriei ilustrului artist Ion Dolănescu și descoperirea și promovarea tinerelor talente artistice, soliști vocali de pretutindeni, cu intenția de a-i încuraja în dorința de a-și îndeplini visul – acela de a deveni mari artiști.În acest an s-au înscris concurenți din toată țara, din zone precum: Călărași, Olt, Vaslui, Sibiu, Dâmbovița, Dolj, Buzău, Suceava, Prahova, Brăila etc.

În finală, după preselecția realizată de juriul format din personalități marcante ale etnografiei românești – Elise Stan, Luminița Tucă, Ileana Vieru, Eugen Sandu  și Teodor Isaru-, s-au calificat 14 dintre ei.

Cele două zile de festival se vor desfăşura astfel:

Pe data de 21 septembrie 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc concursul propriu-zis, începând cu ora 17:00. Concurenții vor fi acompaniați de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijor Ionuț Dumitrescu.

Pe data de 22 septembrie, în același loc, de la ora 18:00 se va desfășura Gala Laureaților, concurenții fiind acompaniați de această dată de Orchestra  Populară„Lăutarii” din Chișinău, dirjiată de maestrul Nicolae Botgros. Ambele seri se vor încheia cu recitaluri excepţionale susţinute de invitați de marcă ai muzicii populare românești. Vă așteptăm, așadar, la Festivalul – Concurs Naţional „Ion Dolănescu” în zilele de 21și 22 septembrie 2023.

Accesul este liber.

Compartimentul Comunicare al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Banner