Cristian Savu: a început reconstrucția la echipa de volei a CSM!

in Sport by
Banner

După un sezon complicat, oficialii formației CSM Târgoviște au luat decizii radicale pentru echipa  de volei feminin.

Președintele clubului, Cristian Savu, a anunțat în direct la „Sport Bazar” că în această vară  a fost întreruptă colaborarea  pe cale amiabilă cu antrenorul Giovanni Caprara, sub a cărui îndrumare a fost cucerit titlul național în 2021, primul din istoria echipei. Tot în studioul Bazar Tv, Cristian Savu a anunțat că a fost adus Daniele Capriotti, un alt antrenor italian, dar nu cu un CV la fel de stufos și plin de performanțe ca cel al  lui Giovanni Caprara.

Totodată, lotul echipei a suferit modificări semnificative, cu detalii despre transferuri care urmează să fie anunțate în curând pe pagina de Facebook a clubului. O singură jucătoare a mai rămas la formația târgovișteană în această vară, libero-ul Alexandra Ciucu, transferată la CSM în vara anului trecut.

Putem spune că suntem mulțumiți de rezultatele de anul trecut. Mereu ne dorim mai mult. A fost un sezon greu, lung, am fost angrenați pe mai multe planuri, în mai multe competiții, poate din această cauză nu am reușit să ne îndeplinim principalul obiectiv: câștigarea titlului național. A fost o luptă grea, cu o echipă care domină voleiul feminin de foarte mult timp. În multe momente, am dat impresia că îi putem învinge, dar ne-a lipsit ceva în momentele importante. Campionatul va începe pe 8 octombrie. La sfârșitul sezonului trecut, de comun acord, am luat hotărârea să întrerupem colaborarea cu Giovanni Caprara. Am mers tot pe filiera antrenorilor străini, am ales un antrenor italian, nu are un CV la fel de impresionant ca fostul antrenor. Este un antrenor mai tânăr, este vorba de Daniele Capriotti. A fost antrenorul echipei naționale a Letoniei, a mai antrenat și în Italia, are ceva experiență. A acceptat provocarea noastră, el va fi noul antrenor al echipei în acest sezon. Urmează să anunțăm jucătoarele care au plecat, dar și pe cele care vor juca la CSM Târgoviște în noul sezon. Avem o echipă nouă, a rămas doar o singură jucătoare din lotul de anul trecut. Am încercat să alcătuim o echipă competitivă, alături de care să ne îndeplinim obiectivele”, a transmis președintele de la CSM Târgoviște în cadrul emisiunii Sport Bazar.

Echipa de baschet are în continuare interdicție la transferuri

În ceea ce privește echipa de baschet feminin a CSM Târgoviște, situația este mai complicată. Clubul se confruntă cu o interdicție la transferuri ca urmare a unui dosar legat de fostul antrenorul grec Dikeoulakos. Chiar dacă în România există o decizie definitivă care arată că CSM Târgoviște nu are obligația de a plăti niciun ban fostului tehnician, echipa are în continuare  restricții în ceea ce privește achizițiile de jucătoare străine sau care au evoluat în afară.

Cristi Savu a declarat că Federația Română de Baschet intenționează să intervină în acest caz și să discute cu FIBA (Federația Internațională de Baschet) pentru rezolvarea acestei probleme. În clipa de față, interdicția la transferuri rămâne în vigoare, iar clubul așteaptă vești din partea federalilor pentru a depăși această situație.

Banner