Prima zi de școală a fost un bun prilej pentru a evalua ce și cât s-a făcut pentru ca educația să fie, dincolo de declarațiile oficiale, cu adevărat o prioritate!
Dacă, în mod obișnuit, ne plângem că învățământul românesc este încă departe de standard pe care le stabilim (de multe ori arbitrar) visând la un sistem vag definit (vrem educație ”ca afară”!), 11 septembrie 2023 vine și cu vești bune. Început de an școlar cu aprecieri (cvasi)unanime pentru eforturile de modernizare a unităților școlare și cu speranțe pentru viitor.
De altfel, lăsând deoparte pozițiile partizane, se poate remarca efortul continuu depus de administrațiile din Dâmbovița, pentru a oferi copiilor condiții optime.
Toate aceste schimbări au fost remarcate și apreciate nu doar de copii și de părinții acestora, dar și de cei care, sub o formă sau alta, contribuie la modernizarea societății românești.
Radu Popa, deputat de Dâmbovița, salută eforturile autorităților în direcția modernizării sistemului educațional, apreciind că progresele din ultimii ani reprezintă o rețetă pentru succes și performanță.
”Școala a început bine, în unitățile de învățământ din #Dambovita. Dotările tehnice de care se bucură elevii îi apropie de condițiile europene iar acesta este un îndemn să facă performanță.
La #Barbuletu, la #Razvad sau la #Manesti la fel ca în majoritatea școlilor din Dambovita, am vazut ieri ca toti copiii beneficiază de table de scris interactive. Educația interactivă este modul ideal de pregătire a elevilor pentru cernitele actuale ale societății.
Pe lângă abilitatile didactice, profesorii beneficiază si de dispozitivele educaționale cele mai avansate pentru a crea ore de curs interesante care sa stimuleze interesul si implicarea activă a elevilor. Este modul în care administrația locala si județeană a PSD înțelege să mulțumească părinților pentru încrederea acordată în 2020”. (Radu Popa via Facebook)