Achiziția trenurilor bazate pe combustia hidrogenului, în curs de desfășurare. Ele vor circula și pe ruta București-Târgoviște

in Actualitate by
Banner

În cadrul Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări – „Investing into a resilient tomorrow”, organizat de Guvernul României la Palatul Parlamentului, a participat și secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu.

Am avut ocazia să subliniez printre altele că modernizarea principalelor linii feroviare va permite condiții mai bune pentru transportul de mărfuri și va crește predictibilitatea acestuia. Acest lucru în mod evident va stimulat planificarea investițiilor private în material rulant și în terminale intermodale.

Am adăugat faptul ca proiectul pilot pentru achiziția celor 12 trenuri electrice bazate pe combustia hidrogenului, a mentenantei și combustibilului aferent este în curs de desfășurare a fazei de achiziție publică. Proiectul include furnizarea a 12 trenuri, mentenanța lor pentru cel puțin 15 ani și combustibilul necesar pentru ele.

Trenurile vor circula cu o cadența mărită pe calea ferată ne-electrificată de la București la Aeroportul Otopeni și de la București la Craiova, prin Pitești, precum și pe liniile ramificate către Târgoviște, Câmpulung Muscel și Curtea de Argeş„, a subliniat Ionuț Săvoiu, la dezbaterile Forumului.

Săvoiu a fost prezent la panelul de dezbateri deschis de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu și de Andrei Spînu, ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova.

Sursa: Facebook Ionuț Săvoiu

Banner