Crucea Roșie Dâmbovița: comunicat privind sprijinirea persoanelor afectate de exploziile de la Crevedia

in Actualitate/Social by
Banner

În data de 30.08.2023, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat suma de 335.000 lei pentru acordarea de ajutoare financiare persoanelor ce au fost afectate de exploziile de la stația GPL, situată pe DN 1A, la Crevedia. Suma a fost aprobată prin HCJD nr. 610/30.08.2023 – privind utilizarea unor sume din fondurile alocate din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pe anul 2023 Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – Filiala Dâmboviţa.

Ajutorul financiar va fi distribuit de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Dâmbovița unui număr de 75 de persoane adulte (4.000 lei/persoană) și 23 de copii (1.500 lei/copil).
De asemenea, tot prin intermediul Crucii Roșii Dâmbovița, Kaufland România asigură finanțarea proiectului social „Ajutor de urgență victimelor dezastrului de la Crevedia”, ce se va desfășura în perioada septembrie – noiembrie 2023.


Proiectul prevede acordarea de ajutoare de urgență unui număr de 98 de persoane care au fost afectate sau care și-au pierdut locuințele în urma exploziilor de la stația GPL Crevedia. Astfel, 81.000 lei, oferiți sub forma a 1.620 de tichete sociale, vor ajunge la persoanele afectate.


În numele beneficiarilor, Societatea de Cruce Roșie Dâmbovița transmite mulțumiri Consiliului Județean Dâmbovița, precum și Kaufland România pentru spiritul umanitar de care au dat dovadă.

Sursa: Biroul de presă al Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița

Banner