Victorie uriașă pentru Sorana Cîrstea!

in Sport by
Banner

Sorana Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) a trecut de Elena Rybakina (24 de ani, 4 WTA), scor 6-3, 6-7, 6-4, în turul 3 de la US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Duelul dintre cele două sportive a fost unul disputat și s-a încheiat după două ore și 50 de minute.

După rezultatul obținut noaptea trecută, Sorana Cîrstea a ajuns la cea mai importantă performanță din carieră la US Open. Duelul a început foarte bine pentru sportiva din România, care a condus la un moment dat cu scorul de 4-1 în primul set. 

Setul doi a fost unul mult mai echilibrat, iar Rybakina a reușit să se impună în cele din urmă, chiar dacă Sorana a avut două mingi de set. În decisiv, jucătoarea din România a fost din nou la înălțime și a reușit să câștige partide în fața unei adversare mult mai bine cotate.

În următoarea fază a competiției, sportiva din România o va întâlni pe Belinda Bencic (locul 13 WTA), care a trecut în turul 3 de chinezoiaca Zhu, 7-6, 6-2, 6-3. 

Duelul dintre Cîrstea și Becic va avea loc duminică, 3 septembrie, urmând să se stabilească ulterior și ora meciului.

„Joc de mulți ani, dar niciodată în fața unui public atât de frumos. Știu că e miezul nopții, dar vă mulțumesc. Am pierdut de două ori în fața ei, dar am jucat excepțional. Este un moment incredibil pentru mine. Toată lumea joacă bine la acest nivel și eu cred în mine. Rybakina este o jucătoare minunată, dar este săptămâna mea. Este un loc magic pentru mine. Energia din arenă este tot ce am nevoie” a spus Sorana Cîrstea.

Banner