Reabilitarea străzii Calea București se apropie de finalizare

in Administrație by
Banner

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan și președintele Consiliului Județean Dâmbovița,  Corneliu Ștefan, au oferit detalii despre proiectul de modernizare a străzii Calea București, într-o conferință de presă susținută chiar pe șantierul de lucru.

Această șosea este una dintre cele mai importante intrări în Târgoviște din direcția Bucureștiului. Este un drum pe care mulți oameni îl folosesc zilnic. Proiectul se concentrează pe o parte din strada Calea București, între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel. Este o porțiune de drum de aproximativ 30.000 de metri pătrați.

Costul total al investiției este de 13.727.641,24 lei, inclusiv TVA. Din această sumă, 9.509.627,21 lei cu TVA sunt suportați de Primăria Târgoviște, iar 4.218.014,03 lei cu TVA sunt furnizați de Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL).

Primul care a vorbit în cadrul conferinței de presă a fost edilul șef al municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Ne aflăm pe Calea București din municipiul Târgoviște. Este principala intrare în oraș dinspre municipiul București. Aici este în plină desfășurare o investiție realizată în parteneriat între Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița. Este vorba despre o investiție de aproximativ 13 milioane de lei, prin care, această intrare în municipiul Târgoviște este reabilitată și modernizată. De fapt, este vorba despre întregul tronson dintre Târgoviște și comuna Ulmi, și sensul giratoriu de la centura municipiului Târgoviște. Sunt aproximativ 30.000 de metri pătrați de asfalt. Primăria Târgoviște a accesat o treime din valoarea acestei lucrări prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Vreau să-i mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean pentru faptul că ne sprijină nu doar pentru acest proiect, ci pentru foarte multe investiții pe care le derulăm la nivelul municipiului Târgoviște. Este un proiect foarte important și util pentru intrarea de aici din municipiul Târgoviște, care este foarte aglomerată. Facem toate eforturile ca până la debutul anului școlar să închidem măcar la nivelul de două straturi de asfalt, pentru că aici vor fi în total trei straturi de asfalt care vor fi turnate. De asemenea, tot legat de lucrările de asfaltare, vrem să ne apropiem de finalizare și pe alte  străzi  foarte circulate și foarte importante din municipiul Târgoviște. Este vorba despre bulevardul Independenței, dar și de Calea Câmpulung,  și de Pârvan Popescu. Până la finalul săptămânii viitoare vrem să ne apropiem de finalul lucrărilor la aceste străzi” , a punctat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Președintele Ștefan a evidențiat importanța colaborării dintre instituțiile locale în realizarea acestui proiect de impact major pentru municipiul Târgoviște, dar și pentru județul Dâmbovița.

Ne aflăm la o investiție foarte importantă de pe raza municipiului Târgoviște. Este o investiție finanțată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), program unic în România care acum trei ani l-am demarat la nivelul județului Dâmbovița. Este cel mai mare proiect din ultimii trei ani finanțat prin PJDL. Bineînțeles, am gândit împreună cu domnul primar această lucrare foarte importantă, ținând cont că este una dintre arterele principale de intrare în municipiul Târgoviște, unde se circulă foarte mult, bineînțeles, coroborat cu un alt proiect, după cum bine știți, în perioada următoare, vom începe lucrările de modernizare și reabilitare pentru DN 71, Târgoviște – Bâldana, la patru benzi” , a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner