Corneliu Ștefan: CJD acordă ajutoare financiare pentru familiile afectate de exploziile din Crevedia

in Administrație by
Banner

300.000 de lei ajutor de urgență pentru victimele sinistrului de la Crevedia, au decis, astăzi, consilierii județeni, la propunerea președintelui Corneliu Ștefan!

În ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, eveniment transmis live de Bazar TV, au fost aprobate primele ajutoare financiare destinate familiilor afectate de exploziile tragice din comuna Crevedia.

Dintr-un total de 335.000 de lei, 300.000 de lei au fost alocate pentru sprijinirea a 75 de adulți afectați, iar suma de 34.500 de lei este destinată celor 23 de copii care au fost în situații dificile. Diferența dintre aceste sume va fi pusă la dispoziția filialei dâmbovițene a Crucii Roșii pentru a continua sprijinul comunității.

Este vorba de un ajutor de urgență, urmând să fie acordate și alte ajutoare. Președintele CJD a anunțat că Guvernul va aloca Consiliului Județean Dâmbovița o sumă consistentă, pentru a srijini pe cei care au avut de suferit în urma catastrofei de la sfârșitul săptămânii trecute. Deasemena, CJD va acorda și alte ajutoare, din resurse proprii, în urma anchetelor sociale ce vor fi efectuate imediat ce accesul in site va fi posibil.

În urmă cu câteva momente, în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, au fost aprobate primele ajutoare financiare care vor ajunge la familiile afectate de exploziile din comuna Crevedia.

Din suma totală de 335.000 de lei,  300.000 de lei sunt destinați celor 75 de adulți și 34.500 de lei celor 23 de copii, diferența urmând să rămână la dispoziția filialei dâmbovițene a Crucii Roşii.

Acești bani vor putea fi folosiți de oamenii din Crevedia pentru a se întreține în perioada următoare.

Totodată, sumele necesare pentru reconstruirea și reabilitarea caselor vor fi alocate printr-o hotărâre a Guvernului României după evaluarea pagubelor.

Mulțumesc pe această cale tuturor consilierilor județeni pentru votul acordat acestui proiect” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner