Val de anchete penale în urma dezastrului de la Crevedia. Parchetul General, Parchetul Militar și DNA au început investigațiile

in Actualitate by
Banner

Ancheta Parchetului General pentru distrugere din culpă având ca urmare un dezastru vizează modul în care instituțiile statului au permis ca firma să își continue activitatea și după septembrie 2020, când a fost închisă. 

În paralel, Parchetul General a demarat și un proces penal pentru a stabili cauzele exploziei. Procurorul General Alex Florența a declarat că au fost făcute mai multe percheziții, inclusiv la Primăria Crevedia. Totodată, procurorii Parchetului General urmează să stabilească în cazul Crevedia ce activităţi au fost derulate de societatea care avea staţia de GPL şi cum au fost efectuate controalele după închiderea punctului de lucru în 2020.

Și Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis un dosar penal privind posibile fapte de corupţie în rândul unor funcţionari cu atribuţii de control în urma exploziilor de la Crevedia, au precizat, duminică, pentru Agerpres, surse judiciare.

De asemenea, a fost deschis un dosar și de către Parchetul Militar și vizează modul de intervenție a pompierilor la depozitul GPL unde au avut loc mai multe explozii urmate de incendii. „Dosarul a fost deschis pentru infracțiunile de neluarea și nerespectarea măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă. Automat în astfel de situații se deschide dosar de acest gen, iar asta nu înseamnă că au existat indicii ca s-a greșit cu ceva sau că existau suspiciuni că pompierii nu și-au făcut treaba”, a declarat pentru HotNews.ro procurorul militar.

 

Banner