Reacția președintelui CJD, Corneliu Ștefan, privind explozia de la stația GPL din Crevedia: Solidaritate și acțiune rapidă. Întâlnire cu premierul României

in Actualitate/Administrație by
Banner

Sâmbătă seară, comuna Crevedia din județul Dâmbovița a fost zguduită de o serie de explozii puternice, la o stație de GPL, urmată de un incendiu devastator. Două persoane și-au pierdut viața și alte 58 au fost grav rănite. De asemenea, 3000 de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de meri.

În dimineața următoare evenimentului, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a avut o discuție cu Premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a coordona eforturile în sprijinul comunității din Crevedia.

Am avut o discuție în această dimineață cu premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a pune la punct modul în care îi vom ajuta pe locuitorii din Crevedia ale căror case și gospodării au ars sau au fost afectate în incendiul de aseară.

Tot în cursul acestei dimineți, am solicitat întrunirea Comandamentului pentru Situații de Urgență astfel încât să acționăm rapid pentru ca oamenii să se poată întoarce, în cel mai scurt timp, la casele lor.

Din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. De asemenea, tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziție locuri de cazare în zonă. 

Totodată, de la prima oră, au ajuns la Crevedia alimente și alte ajutoare pentru cei care au fost afectați de incendiul de aseară.

Încă o dată, le mulțumim pompierilor, cadrelor medicale, ambulanțierilor, oamenilor de ordine, tuturor celor care, aseară, au intervenit, riscându-și viața, pentru ca efectele exploziilor și incendiilor să fie cât mai mici” , a transmis într-o postare pe Facebook președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner