Ionuț Ghibanu: Este, oare, real ceea ce vezi în spațiul public (virtual)?

in Opinii by
Banner

Vederea este unul din simțurile cele mai importante cu ajutorul căreia înțelegem realitatea și lumea în care trăim.

Vederea este cea care ne configurează cel mai mult viziunea proprie asupra realității, de aceea, ea are cel mai important rol în înțelegerea lumii și a vieții noastre exterioare. Dar, pe cât de mult ne poate ajuta să înțelegem lumea în care trăim, tot atât de mult ne poate și deturna în a construi o falsă realitate, atunci când inima noastră nu este purificată, adecvată realității spirituale, iar rațiunea nu domină totul. Bazându-ne exclusiv pe ceea ce vedem, mai ales acum, în spațiul public, fără a avea criterii solide de apreciere și de interpretare, valori fundamentale prin care să apreciem ceea ce vedem, putem ușor cădea pradă tentațiilor de tot felul.

Fie să exagerăm, fie să minimalizăm, ori în orice caz să denaturăm realitatea și astfel să nu o putem aprecia la justa ei valoare și să ne comportăm în funcție de ceea ce credem că am înțeles.

Aceasta ne arată că dincolo de vederea fizică, vederea spirituală este cea care trebuie să domine totul, relația noastră cu Absolutul, astfel încât vederea fizică trebuie să fie numai o prelungire a celei spirituale, care să ne susțină înțelegerea autentică a vieții și a lumii.

Teribilă boală nevederea, fabuloasă vindecare redobândirea ei, dar între cele două se află credința noastră și iubirea Lui.

Aceasta din urmă este în mod cert și nu greșește niciodată!

Cu încredere în El și cu gândul neîncetat la iubirea Lui!

Ionuț Adrian Ghibanu este vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și lect. univ. dr. la Universitatea “Valahia” din Târgoviște

Banner