Se apropie Zilele Cetății Târgoviște. Iată programul

in Actualitate by
Banner

Târgoviște se pregătește de sărbătoare!  Primarul Daniel Cristian Stan și managerul Teatrului Tony Bulandra, Mihai Constantin Ranin, au oferit informații importante în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în Foaierul Cinematografului Independența, despre unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului în Dâmbovița…Zilele Cetății Târgoviște.

Programul evenimentului a fost gândit cu atenție pentru a împlini toate așteptările. Fie că sunt copii sau vârstnici, iubitori ai sportului sau ai cărților, fani ai concertelor sau pasionați de obiecte tradiționale, toți vor găsi ceva special pentru ei în timpul Zilelor Cetății.

Zilele Cetății au deja repere importante care au devenit tradiție în oraș. Printre acestea se numără Salonul Editorial, Târgul de Anticariat, Târgul Meșterilor Populari, evenimentul de premiere a cuplurilor „de aur”, Campionatul de Fotbal între Cartiere și Turneul de Tenis. Acestea vor fi completate de surprize și momente inedite, precum un spectacol aviatic, care va avea loc în zona Stadionului Municipal „Eugen Popescu” . Va mai fi și o ancorare a unui balon cu aer cald și un stand expozițional dedicat echipelor de robotică din Târgoviște.

Mai mult decât atât, cele trei zile vor fi marcate de concerte cu artiști îndrăgiți. Pe scenă vor urca Horia Brenciu și HB Orchestra, Trooper și Lovebite, Loredana, Nicole Cherri și Dorian Popa. Prin această selecție variată de artiști și genuri muzicale, organizatorii au dorit să îndeplinească toate preferințele.

Ne aflăm la Cinematograful Independența și este o primă conferință de presă legată de „Zilele Cetății” , din acest an, o ediție, care veți vedea că va fi foarte interesantă. Ne-am gândit să oferim variante pentru toate vârstele. În cadrul conferinței de astăzi vom da numai câteva repere a ceea ce vor însemna Zilele municipiului Târgoviște din acest an.

Sigur, vom avea evenimentele obișnuite: „Salonul Editorial” , „Târgu de anticariat” , „Târgul Meșterilor Populari” . Vom avea și ceva deosebit în acest an, este vorba despre un show aviatic, care va fi sâmbătă, pe data de 9 septembrie, începând cu ora 18:00, în zona Stadionului  Municipal „Eugen Popescu”. Sigur, depindem foarte mult și de condițiile meteo, sper să ne permită să realizăm acest spectacol, care credem noi că va fi deosebit.

De asemenea, pe zona de concerte avem un program care sunt convins că va răspunde celor mai înalte exigențe. Discutăm pentru ziua de vineri de concertul lui Horia Brenciu, pentru ziua de sâmbătă de Trooper și Lovebite. În ultima zi vom avea Dorian Popa, Loredana și Nicole Cherri.

Este un program deosebit de atractiv. Concertele vor avea loc, ca de obicei, pe scena din Parcul Chindia, în fața ruinelor. De asemenea, vom avea filme în fiecare zi pentru copii, iar intrarea va fi gratis. Vineri va fi filmul „Regele Leu” , sâmbătă „Clifford” (Marele câine roșu), duminică din nou vom ave „Regele Leu” . Vom avea și spectacole de lasere și artificii. Va fi și un concert care este organizat sub egida Festivalului Internațional „George Enescu”.  Perioada de desfășurare va fi între 8 și 10 septembrie. În prima zi vom avea și Ședința Festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște, la ora 12:00, la Sala Tronului, în incinta Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

În cadrul conferinței a vorbit și managerul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, Mihai Constantin Ranin:

La început a fost un soi de frică în momentul în care noi am preluat evenimentele, pentru că este un cu totul alt culoar, dar frica aceasta a fost depășită de mult, datorită și talentului doamnei director economic Teodora Macarie, care se implică în evenimente și știe să împartă zona economică cu zona artistică. Vreau să-i mulțumesc domnului primar pentru că a înțeles că nu trebuie să facă chermeze populare și a venit în fiecare an cu idei noi, oferind publicului târgoviștean demnitatea de care avea nevoie și respectul. Atunci când tu aduci drone, așa cum se întâmplă numai la Sibiu și București sau te îndrepți către cei defavorizați, cum este cazul pensionarilor și vii cu inițiativa de a face un concurs culinar pentru a-i reintegra social, când le oferi copiilor nu doar niște spectacole pe care le-ar vedea oricum la „Tony Bulandra” și vii și cu spectacole din afară, înseamnă că te preocupă și zona de tineret. Evenimentul central din punct de vedere cultural este fără îndoială, mai ales pentru mine, aducerea Festivalului „George Enescu” , la Târgoviște. Să știți că nu sunt decât șase orașe în România, este pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru. Organizarea festivalului se datorează și Irinei Mareș, care e conduce Orchestra Simfonică de Tineret „Andante” , orchestră care ne-a bucurat cu foarte multe concerte anul trecut și anul acesta. Au dat concerte cu muzică de cameră gratuite la Teatrul „Tony Bulandra” și faptul că unul dintre cei mai mari violonceliști care a câștigat anul trecut premiul „George Enescu”  vine la Târgoviște, este o dovadă că locul acesta poate să respire și din punct de vedere cultural.”

Banner