Secretarul de stat Ionuț Săvoiu, replică acidă pentru ”deputatul vlogger”, în cazul giratoriului de la Nisipuri

in Actualitate by
Banner

USR, sub semnătura președintelui organizației Dâmbovița, dep. Daniel Blaga, a anunțat lansarea unei petiții publice prin care se cerea Ministerului Transporturilor amenajarea unui sens giratoriu la intersecția DN72 cu DJ 720B.

”Vrem să fie înființat urgent un sens giratoriu în intersecția de la Nisipuri spre Ploiești. S-au întâmplat multe nenorociri aici, au murit oameni și au fost răniți cu zecile. Poate sute de vieți au avut de suferit în ultimii ani din cauza haosului rutier din această zonă”, susțin reprezentanții USR în petiția lansată.

Cum era de așteptat, replica celor arătați cu degetul ca fiind vinovați – Ministerul Transporturilor și guvernanții în general – nu s-a lăsat așteptată.

Dâmbovițeanul Ionuț Săvoiu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a publicat pe rețelele de socializare un mesaj-răspuns acid, însoțit de documente care atestă că demersul USR este, în cel mai fericit caz, un exercițiu de imagine.

Potrivit documentelor prezentate de Ionuț Săvoiu, există, deja, un proiect de pentru creșterea nivelului de siguranță a circulației în zona respectivă, prin amenajarea unui sens giratoriu, proiect aflat în faza de achiziție a contractului de lucrări! De altfel, anunță secretatul de stat Săvoiu, nu este singurul proiect de acest gen din județ, în mai multe intersecții cu drumurile naționale care traversează județul urmând a fi amenajate sensuri giratorii.

”Așa cum ne au obișnuit, băiețeii de la USR sunt specializați în probleme rezolvate de alții dar nu de useristul Drulă când era mare șef la Transporturi. Mai nou, un obscur reprezentant al acestora în goana după notorietate și vizibilitate plânge pe umerii dâmbovițenilor și face petiții online anunțate pe modul video. Așa spera ei cu ipocrizia caracteristică sa adune voturi atunci când lucrurile vor fi înfăptuite. Revoltat fiind după aproape un an de efort de echipă pentru îmbunătățirea siguranței circulației pe drumurile naționale din județ îl sfătuiesc pe deputatul vlogger să lanseze o petiție și pentru intersecția de la Lucieni. Sa se pregătească și pentru cea din comuna IL Caragiale.

După cum se vede mai jos, lucrările de amenajare a intersecțiilor cu drumurile județene situate pe DN72 la ieșire din Nisipurile și Lucieni unde frecvent se constata accidente de circulație sunt în curs de contractare în sistemul de achiziții publice. Sperăm că în acesta toamnă amenajările sa fie finalizate luând în considerare că depunerea ofertelor se va face pana la finele acestei luni.

Pentru soluționarea urgentă a amenajării corespunzătoare din punct de vedere a siguranței circulației pe DN 72 la intersecția cu drumurile județene, am depus un efort de echipa constant pe perioada unui an de zile. Situațiile au fost semnalate și documentate de primarii PSD de la Răzvad și Lucieni, secția de drumuri naționale Târgoviște și serviciul circulație al Inspectoratului județean de politie. Au fost realizate proiecte tehnice cu personalul propriu al CNAIR și DRDP. Proiectele tehnice au fost avizate pentru siguranța circulației și în comisiile tehnico-economice al DRDP și CNAIR. Pe baza acestor proiecte au fost emise autorizații de construire, a fost aprobată finanțarea în bugetul CNAIR și lansate achizițiile publice în aceasta vară.

Precizez ca în cursul anului 2022 au mai fost amenajate cu benzi de încadrare 4 intersecții și pe DN71 la intrarea în Viforata, Aninoasa, Doicesti și Vulcana Pandele. Mulțumesc tuturor celor implicați în aceste mici proiecte fără de care lucrurile nu pot fi realizate”, a transmis Ionuț Săvoiu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Banner