Proiect mare pentru infrastructura rutieră dâmbovițeană! Anunțul președintelui CJD

in Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a făcut un anunț important într-o postare pe Facebook pentru locuitorii județului. Acesta a fost prezent la semnarea unui contract major cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru modernizarea DN71 Târgoviște – Sinaia”.

La acest eveniment a participat și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

Prin aceste lucrări, județul Dâmbovița va cunoaște o transformare semnificativă. Traseul, ce pornește din nordul municipiului Târgoviște și trece prin localitățile Pucioasa, Fieni și mai multe comune, se va conecta cu DN1 în Sinaia. Valoarea totală a contractului se ridică la 1,15 milioane de lei, fără TVA. Dintre acești bani, 12 luni sunt dedicate proiectării, iar 36 de luni execuției lucrărilor.

O veste importantă este că acest proiect va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Transport. În urmă cu 15 ani, discuțiile despre circulație modernă și sigură pe drumurile dâmbovițene, despre reducerea timpului petrecut în trafic și despre o conexiune mai bună între Târgoviște, Sinaia și București, păreau doar visuri.

 „Cu sprijinul echipei de conducere a județului, cu implicarea semnificativă a oficialilor și cu sprijinul parlamentarilor, am reușit să punem în mișcare trei proiecte esențiale de infrastructură rutieră:

Modernizarea DN7B Băldana – Târgoviște: Aceasta va aduce îmbunătățiri semnificative pe o distanță de 4 km de drum, între DN7 și municipiul Târgoviște.

Modernizarea la patru benzi a DN71 Băldana – Târgoviște – Sinaia: Acest proiect va aduce o circulație fluidă și o conectivitate mai bună pe un traseu de 2 km în Dâmbovița.

Construcția Centurii semicirculare a municipiului Târgoviște: Aceasta va înconjura orașul pe o lungime de 58 km, aducând beneficii semnificative pentru mobilitate și trafic.

Prin aceste inițiative ambițioase, Dâmbovița va cunoaște o schimbare majoră în ceea ce privește infrastructura rutieră, facilitând nu doar transportul, ci și dezvoltarea economică și socială” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner