Conducerea CJD a anunțat că a fost semnat contractul pentru modernizarea Drumului Județean 724 Malu cu Flori – Pucheni

in Administrație by
Banner

Vineri, 18 august, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat o serie de investiții semnificative în infrastructura rutieră a județului, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de circulație și de a spori siguranța pe drumurile locale.

Acesta a oferit mai multe detalii într-o conferință de presă care a avut loc în Sala Mică „Vlad Țepeș” , transmisă live de Bazar Tv.

Unul dintre cele mai notabile proiecte este modernizarea Drumului Județean DJ 724, tronsonul Malu cu Flori – Pucheni, o investiție majoră care va aduce beneficii semnificative pentru comunitate.

Pe o distanță de 6,8 km, acest proiect cuprinde mai multe aspecte esențiale menite să ofere o infrastructură modernă și durabilă. Printre acestea se numără:

Straturi de fundații și de bază: Construirea unei baze solide pentru drumul reabilitat.

Două straturi de covoare asfaltice: Asigurarea unei suprafețe de rulare netede și rezistente.

Șanțuri și rigole pe o lungime de 10 km: Îmbunătățirea drenajului pentru prevenirea acumulării de apă.

Parapet de protecție pe o distanță de 3,5 km: Creșterea siguranței prin instalarea unui parapet de protecție.

62 de podețe: Asigurarea drenajului adecvat și protecției împotriva inundațiilor.

Reabilitarea a 4 poduri: Refacerea podurilor pentru siguranță și stabilitate.

5 stații de autobuz: Crearea de facilități pentru călătorii cu transportul în comun.

Valoarea estimată a acestui contract este de aproximativ 76.000.000 lei, TVA inclus. Prin intermediul Programului Național „Anghel Saligny”, s-a asigurat suma de 41.000.000 lei, iar diferența va fi acoperită din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița sau din alte surse de finanțare. Modernizarea Drumului DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni este o inițiativă crucială care va contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din zonă. Acest proiect nu doar că va aduce beneficii pentru șoferi și pasageri, dar va crește și siguranța pe acest drum județean important” , a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Pe lângă modernizarea DJ 724, Consiliul Județean Dâmbovița mai are în desfășurare alte trei proiecte finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”, care vizează modernizarea unor alte tronsoane de drumuri județene. Aceste inițiative demonstrează angajamentul autorităților locale în a îmbunătăți infrastructura rutieră și condițiile de viață ale comunității.

Banner