A fost celebrată în Arhiepiscopia Târgoviștei Ziua Națională Pentru Comemorarea Martirilor Brâncoveni

in Actualitate by
Banner

Ziua Națională pentru comemorarea Martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violenței împotriva creștinilor, a fost marcată, miercuri, 16 august 2023, în Arhiepiscopia Târgoviștei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, bisericile unor lăcașuri de cult din Eparhie, legate de activitatea Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, au fost iluminate în roșu, culoare ce amintește de sângele numeroșilor martiri creștini din toate veacurile.

De altfel, despre măreția jertfei Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și despre faptul că astăzi, în lume, Creștinismul este cea mai persecutată religie, iar fidelitatea față de credință și nevoia mărturisirii ei sunt valori importante pentru existența noastră, au vorbit clericii eparhiei noastre și la predica din ziua de 15 august 2023.

Reamintim că, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei a tipărit câteva volume dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni: „Sfântul Ianache Văcărescu – mărturisitor al credinței străbune dimpreună cu Sfinții Martiri Brâncoveni” (2021), „Sfinții Brâncoveni – martiri ai credinței neamului românesc” (2014) și „Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” (2014).

Menționăm că, la Parohia Crovu există moaște ale Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, care au fost aduse, anul acesta, spre închinare, alături de moaște ale Sf. Ier. Calinic de la Cernica, la sărbătoarea Sf. Ier. Nifon de la Târgoviște, din zilele de 10 și 11 august 2023.

Sursa: Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Banner