Tensiuni la Chindia după (doar) două etape! Ipoteză-șoc: conducerea ar vrea să-l schimbe pe Dragoș Militaru!

in Sport by
Banner

Chindia nu a început campionatul așa cum își doreau suporterii și, probabil, și asociații: doar două puncte în două etape, un joc care scârțâie, lot redus numeric și probleme organizatorice și de imagine cu duiumul.

Prestațiile dâmbovițenilor cu Steaua și Slatina au fost criticate, la fel și modul cum a fost organizat meciul de pe Eugen Popescu, din 8 august, comunicarea cu fanii și erorile uriașe ale noilor responsabili, care au imprimat greșit numele Consiliului Județean Dâmbovița pe toate seturile de echipament! Strânse la un loc, toate aceste aspecte conduc la impresia că la Chindia s-a instalat amatorismul, într-un moment când toată lumea aștepta un adevărat galop spre revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, acolo unde a stat patru sezoane la rând, cu o mână de oameni în staff!

În ultimele zile, mai exact după remiza de la Slatina, în fața unei formații care nu pare să emită pretenții la play-off, au apărut informații că postul lui Dragoș Militaru este în pericol! Asta după doar două meciuri oficiale, în care Chindia nu a pierdut, dar nici nu a câștigat, marcând un singur gol, și acela din penalty. Președintele Andrei Cordoș ar căuta deja înlocuitor pentru Militaru, un tehnician tânăr care în sezonul trecut a reușit o surpriză plăcută cu Unirea Dej, participarea în play-off, după ce cu un an înainte preluase echipa într-un moment extrem de greu. Asta fără presiune și cu un lot pe care și l-a format aproape de unul singur! Pare totuși o manieră ciudată de a conduce un club, să-ți dorești schimbarea antrenorului după doar două meciuri dintr-un sezon. Numele vehiculate deja sunt, atenție, foști antrenori ai Chindiei în Liga I, ambii „șomeri” acum, Emil Săndoi și Toni Petrea.

Ce fac Stăncioiu și Rossi?

Noul președinte al Chindiei, Andrei Cordoș, a avut mână liberă de la asociați să formeze un staff numeros, aproape cât jumătate din lotul de jucători. În organigramă au apărut tot felul de poziții noi, unele ocupate acum de personaje precum Eduard Stăncioiu (fost portar, fără vreo experiență în managementul unui club, acum director sportiv) și Renzo Rossi (italian care a cochetat cu mai multe cluburi din România, la Chindia fiind numit pompos coordonatorul activității sportive). Clubul le plătește, pe lângă salarii, cheltuieli legate de cazare și masă (!), în condițiile în care, se știe, Chindia are de rezolvat o mulțime de litigii cu foștii colaboratori. „Stăncioiu nici nu salută, nici pe suporteri, nici pe colegii de la club. Rossi e simpatic, dar pare venit la Târgoviște ca la băi la Herculane, în concediu”, spun surse apropiate clubului. Ca tacâmul să fie complet, a fost angajat și un analist video, iar la meciul cu Steaua, de acreditări și foile oficiale de joc s-a ocupat o tânără care s-a întrecut în gafe cu „deghizatul” de pe marketing.

Cert este că echipa stă pe un butoi cu pulbere înaintea meciului cu Gloria Buzău, de marți, care ar putea fi decisiv pentru viitorul antrenorului Militaru. Până atunci e jocul din Cupă, de azi, de la Blejoi, care trebuie câștigat pentru ca lucrurile să nu se complice și mai mult.

 

Banner