Întâlnirea președintelui CJD, Corneliu Ștefan, cu ambasadorul Turciei, la Niculești

in Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a întâlnit, la Niculești, cu Excelența Sa Özgür Kivanç Altan, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Turciei în România.

Locația nu a fost aleasă întâmplător, deoarece Niculești găzduiește în prezent un proiect de proporții – un teren de golf, printre cele mai mari din Europa. Dezvoltatorul turc s-a angajat să aloce aproximativ 60.000.000 de EURO pentru realizarea acestui proiect ambițios.

Una dintre surprizele evenimentului a fost prezența fostului premier al României, Victor Ponta, un iubitor al golfului. Pe rând, investitorii și autoritățile au transmis câte un mesaj în cadrul întâlnirii.

Metin Dogan, investitorul turc:

Vreau să-i mulțumesc domnului președinte, Corneliu Ștefan și domnului primar, Dorinel Soare, pentru sprijinul pe care ni-l acordă pentru acest proiect. Anul trecut în septembrie am început să facem proiectul. Iată că după 11 luni am ajuns la acest nivel. Undeva în nouă (9) luni termină de amenajat tot terenul, dar va mai dura ceva până când acesta se va așeza și vom putea să și jucăm pe el. Complexul are foarte multe facilități, se poate juca fotbal, saună, baschet și tenis. Se construiesc în jur de 50 de case, sperăm ca undeva spre finalul acestui an să dăm casele proprietarilor. Din aceste 50, mai sunt de vânzare vreo șapte-opt case. Vrem să facem și un hotel de cinci stele, tot undeva spre finalul anului vrem să începem construcția.”

Dorinel Soare:

Categoric, comunitatea din Niculești beneficiază de această investiție. Observ că este un investitor serios, ce și-a propus, a realizat. Cred că deja la anul vom juca golf aici. Cert este că pentru localitatea noastră este un ajutor financiar consistent. Noi, administrația publică locală, venim în sprijinul investitorului, vrem să-l ajutăm în tot ceea ce este necesar și beneficiile vor fi de ambele părți. Vom propune în Consiliu Local ca strada de aici să se numească „Strada Golfului” , este și o dorință a investitorului.”

Corneliu Ștefan:

Vedem cu toții, este o investiție importantă pentru județul nostru, dar și pentru România. Vedem că proiectul se apropie ușor, ușor de finalizare, datorită unui investitor foarte serios. De asemenea, acesta a avut tot sprijinul administrației locale și județene. Vreau să-i mulțumesc domnului ambasador al Turciei, E.S. dl. Özgür Kivanç Altan. Va fi un punct de atracție pentru România, în toată Europa. De asemenea, în continuare, Consiliul Județean Dâmbovița în continuare va sprijini această investiție.”

Ambasadorul Turciei, E.S. dl. Özgür Kivanç Altan:

Mă bucur foarte mult să fiu astăzi aici. Mulți oameni au pasiuni diferite. Una dintre marile pasiuni pe care oamenii o au este golful. Cei care au această pasiune în sânge, nu pot sta mai mult de două-trei săptămâni fără să joace golf. Este o investiție fantastică și sunt sigur că va avea un real succes în timp.”

Victor Ponta:

Vreau să le urez succes investitorilor. Mă bucur că autoritățile locale sprijină investițiile. Golful este și o pasiune a mea, aștept cu nerăbdarea deschiderea și poate voi avea și o partidă de golf cu domnul Iohannis”.

Banner