CJD: Se lucrează în ritm susținut la rețeaua de apă și canal din Aninoasa

in Administrație by
Banner

Într-un efort susținut pentru dezvoltarea infrastructurii  de apă și canalizare, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, monitorizează cu atenție investițiile în curs derulate de unitățile administrativ teritoriale din județ. Unul dintre cele mai notabile proiecte din această direcție este extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare din satul Viforâta, comuna Aninoasa.

În acest moment se lucrează pentru  extinderea cu 1,5 kilometri a rețelei de canalizare de pe Valea Sasului din satul Viforâta. De asemenea, în localitate se reabilitează și stația de pompare a apei potabile  și se extinde cu 2,8 km conducta de aducțiune a apei potabile. Mai spune președintele CJD, Corneliu Ștefan că ambele obiective de investiții se derulează prin cel mai mare proiect cu fonduri europene din Dâmbovița, Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, care se ridică la aproape  450.000.000 de euro.

Valoarea lucrărilor din Aninoasa, prin acest program, este de aproximativ 6.200.000 de lei, primăria condusă de Vlăduț Niculae contribuind cu suma de 120.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, susține la rândul său modernizarea comunei Aninoasa! Anul trecut au fost finalizate lucrările pe mai multe străzi din satul Săteni, Consiliul contribuind cu 400.000 de lei din valoarea totală a lucrărilor de 1.100.000 de lei. Anul acesta, în a 3-a sesiune de PJDL, cofinanțăm alte 3 proiecte: – modernizarea de străzi;  – amenajarea unui loc de joacă la Grădinița Săteni; – spații de recreere și loc de joacă în satul Săteni.

Cele 3 proiecte au o valoare totală de aproximativ 5.700.000 de lei, Consiliul Judeţean Dâmbovița asigurând 2.500.000 de lei. Totodată, prin Programul Național “Anghel Saligny”, se înființează rețea nouă de canalizare pe 6 străzi și se reabilitează rețeaua existentă de pe alte 7. Suma necesară aici este de aproximativ 4.300.000 de lei. Pe de altă parte, de la începutul acestei luni, se lucrează la modernizarea a 5 străzi din satul Săteni și a altei artere din satul Aninoasa.

Primăria Aninoasa are asigurată suma de aproximativ 8.800.000 de lei tot prin Programul Național “Anghel Saligny”. Se lucrează în județul Dâmbovița începând de la modernizarea de drumuri și extinderea rețelelor de apă potabilă și apă menajeră – fonduri europene sau guvernamentale, până la cele 187 de proiecte ale administrațiilor locale susținute financiar de Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Județean de Dezvoltare Locală” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner