Noi hirotonii la Catedrala din Târgoviște

in Actualitate/Religie by
Banner

În zilele de vineri, 4 august 2023 și sâmbătă, 5 august 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

Înaltpreasfinția Sa a hirotonit, cu aceste ocazii, întru preot, pe tânărul diacon Marius Florian Rusz, pe seama Parohiei Ciocănari, Protoieria Titu, și, întru diacon, pe tânărul Vasile Ovidiu Costinel, pe seama Parohiei Văcărești, Protoieria Târgoviște Sud. Cei doi clerici sunt absolvenți ai cursurilor de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Înaltul Ierarh a subliniat necesitatea catehizării noilor generații, a unei strânse colaborări între Biserica și Școală, prin intermediul preoților și al profesorilor de Religie, dar și a aprofundării tezaurului de spiritualitate ortodoxă, pentru a dărui contemporanilor noștri mărturia bucuriei credinței noastre, speranță și încredere, spre a contribui la promovarea valorilor credinței într-o lume însetată de iubire și de sens.

Sursa: BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Banner