CJD: Trei biblioteci din Dâmbovița vor deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale!

in Administrație by
Banner

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a anunțat că trei biblioteci din județ vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare. Acesta este un proiect prin PNNR, implementat și de administrația județeană. De asemenea, alte 26 de biblioteci vor fi dotate cu echipamente digitale și calculatoare. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a semnat acest contract de finanțare din fonduri europene, cu o valoare totală de aproximativ 3.600.000 de lei (TVA inclus).

Inovație și cultură la un clik distanță – Hub Digital Dâmbovița! Într-o lume dependentă de tehnologie, dâmbovițenii trebuie să știe să folosească un PC și, printre alte lucruri utile, să poată interacționa online, în deplină siguranță, cu alte persoane. Împreună cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, căruia îi mulțumesc pentru susținere, am semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene!

Prin PNNR vom transforma 3 biblioteci din județ în hub-uri digitale și vom dota alte 26 cu echipamente digitale și calculatoare. Proiectul ,,Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci’’, cu o valoare totală de aproximativ 3.600.000 de lei (TVA inclus), urmărește îmbunătățirea competențelor digitale ale locuitorilor din cele 29 de localități dâmbovițene cuprinse în proiect. Bibliotecile din Răzvad, Gura Foii și Gura Ocniței, care vor beneficia și de lucrări de renovare sau extindere, vor deveni astfel de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.

Totodată, bibliotecile din Moreni, Aninoasa, Bezdead, Bilciurești, Brănești, Bucșani, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Conțești, Costeștii din Vale, Dobra, Doicești, Dragomirești, Gura Șuții, Ocnița, Perșinari, Pietrari, Produlești, Raciu, Sălcioara, Ulmi, Valea Mare, Văleni Dâmbovița, Vișinești și Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște vor fi la rândul lor dotate cu echipamente digitale moderne. Datorită acestui proiect vor fi achiziționate următoarele: 3 imprimante 3D; 29 de table interactive; 37 PC desktop; 94 laptop-uri; 42 de tablete; 29 de camere de videoconferință” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner