A fost dat startul celui de-al doilea mare proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere târgoviștene

in Administrație by
Banner

Executivul Primăriei Târgoviște a efectuat o vizită  pe șantierul unde sunt executate lucrări de reabilitare a străzii Porumbeilor, acolo unde debutează cel de-al doilea mare proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere târgoviștene.

Noua investiție vizează reabilitarea străzilor Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului și Costache Olăreanu.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, valoarea lucrărilor este de 10.793.540,43 lei, exclusiv TVA, intervențiile vizează reabilitarea părții carosabile, a trotuarelor, refacerea canalizării pluviale, dar și montarea de indicatoare rutiere.

Durata de implementare nu va depăși 12 luni, iar finanțarea este obținută în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”!

Suntem pe strada Porumbeilor din municipiul Târgoviște. Nu întâmplător realizăm acest eveniment aici, pentru că pe această stradă debutează cel de-al doilea mare proiect de reabilitare a infrastructurii târgoviștene. Este vorba de finanțarea pe „Anghel Saligny”, repet al doilea contract de finanțare și în același timp și de execuție semnat de către administrația locală târgovișteană. Sunt 9 străzi pe acest proiect, printre care și strada Porumbeilor, o stradă care nu a fost niciodată asfaltată. De asemenea, vor f intervenții pe străzile Pârvan Popescu, Maior Brezișeanu, Ana Ipătescu, George Enescu, dar și pe strada Câmpulung, de altfel pe această ultimă stradă menționată vor începe lucrările undeva săptămâna viitoare astfel încât să reușim să închidem lucrarea acolo până la începutul anului școlar. Mai avem lucrări pe Costache Olăreanu, pe acest proiect, dar și pe strada Ilfovului.

Acest proiect se adaugă lucrărilor pe care le avem în derulare în acest moment în Târgoviște și mă refer la lucrările importante de pe Calea București, de pe Bulevardul Independenței, aceste lucrări pe bulevard și pe străzile din microraionul IX fiind realizate în baza primului contract semnat pe „Anghel Saligny”. În total, ne apropiem de 40 de milioane de lei, acest al doilea proiect de care discutăm astăzi cifrându-se undeva la 10 milioane lei. În afara acestor lucrări menționate, menționăm faptul că se mai lucrează tot în această zonă și în Cartierul Prepeleac, luna aceasta vom asfalta strada Fructelor și de asemenea sper să reușim măcar la primul strat de asfalt și pe celelalte 3 străzi pe care le ave în execuție în acest moment, spun la prim strat de asfalt pentru că sunt foarte mult solicitări în acest moment de branșare la rețeaua de gaze naturale și atunci vrem să evităm să turnăm asfalt și să spargem apoi… Vrem să corelăm puțin lucrările, sper să reușim să modernizăm și această zonă a municipiului Târgoviște și până la finalul anului să putem să discutăm de o întreagă zonă reabilitată” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Banner