Dep. Radu POPA (PSD): ”LA MULȚI ANI, RÂU ALB!”

in Actualitate by
Banner

Izvoarele istorice ne spun că prima menționare a comunei Râul Alb s’a făcut în 1596 atunci când pe teritoriul actual al localității sunt descoperite două monezi poloneze.

Acestea dovedesc vechimea așezării din munte.

La început a fost un singur sat cu numele Râul Alb, sat de moșneni amintit în documente în secolul XVII. La 26 martie 1662, jumătate din moșia satului, fostă a lui Pârvu Rudeanu, logofătul, se afla în stăpânirea lui Badea Vel Clucer, ginerele lui Pârvu. Satul și-a luat numele de la pârâul ce-l străbate ale cărui ape apar albe din pricina rocilor pe care le spală în scurgerea lor.

La 7 decembrie 1733 și 5 iulie 1764 Popa Oprea din Bărbulețu primește de la locuitorii din Bărbulețu „o levade în Râu Alb”. Satul a fost alcătuit relativ târziu din locuitorii veniți din satele învecinate-Bărbulețu și din Pietrari-cât și din țărani veniți din Transilvania, în special din zona Moieciu sau zona Sibiului.

După tumultoase migrații administrative, în 2003, prin grija regretatului lider PSD Ion Stan, se organizează un referendum si Râul Alb impreuna cu Pietrari se desprind de Barbulețu si devin comune cu administrare proprie.

Astăzi, oamenii din Râul Alb sunt beneficiarii mai multor programe de investiții și dezvoltare edilitară inițiate si coordonate de președintele CJ DB, Corneliu Ștefan. Chiar zilele trecute, acesta a inspectat șantierul pe care sunt în desfășurare lucrările de reabilitare a drumului județean DJ712 A Runcu – Râu Alb.

Proiectul are o valoare totală de 14.000.000 de lei, din care 9.000.000 lei vin prin Programul Național „Anghel Saligny” iar Consiliul_Județean_Dâmbovița contribuie cu diferența de aproape 5.000.000 de lei.

Este un drum foarte utilizat de locuitorii din zonă și mă bucur că, datorită intervenției Consiliului Județean Dâmbovița, se vor schimba total condițiile în care se va circula între Runcu și Râu Alb.

De asemenea, turismul local va avea de câștigat din realizarea acestui drum, zona fiind una deosebit de frumoasă și vizitată de mii de turiști în fiecare an.

În aceste zile de mare sărbătoare, imi revine placuta ocazie să transmit urări de fericire si multa sănătate tuturor locuitorilor din comuna Râul Alb.

LA MULTI ANI!

SURSA: Facebook Radu Popa

Banner